Has vist un ovni al cel aquestes nits? Té una explicació

No es tracta d'un ovni, és la missió Falcon 9 d'Elon Musk, que ha enviat 51 satèl·lits Starlink a l'atmosfera.

Així es va veure la segona fase del Falcon 9 des de la Comunitat Valenciana durant la madrugada del 5 de setembre de 2022
06 de setembre 2022 - 14:14

La paraula ovni es colava en moltes de les publicacions que van omplir les xarxes amb imatges d'un estrany núvol lluminós que travessava el cel de nord-oest a est. Moltes persones, des de diferents racons de la Comunitat Valenciana, van cridar l'atenció al voltant de les 6 de la matinada de dilluns passat sobre aquest estrany objecte format per dues parts connectades que il·luminava el cel al seu pas.

Tot i que la imatge bé podia recordar-nos les pel·lícules de ciència-ficció, i a més d'un l'ha fet pensar en l'arribada al nostre planeta de vida alienígena, els albiraments tenen una explicació molt més terrenal.

Tres hores i mitja abans, a les 2:30, hora peninsular, l'empresa Space X, propietat del multimilionari Elon Musk, llançava al cel el coet Falcon 9 amb l'objectiu de situar en òrbita terrestre una remesa de 51 satèl·lits Starlink. Aquest és un dels més de 170 llançaments que s'han produït en els últims dos anys com a part d'una missió que té per finalitat farcir el cel d'entre 7.000 i 8.000 d'aquests satèl·lits per tal de fer arribar internet a tota la població mundial.

Allò que va ser visible al cel visible des de la Comunitat Valenciana era la segona fase del Falcon 9 després que es desprenguera i encenguera els retropropulsors que permeten frenar-la per tal que entre de nou a la Terra. D'aquesta manera pot ser eliminada i, així, no acaba convertida en fem espacial. La boirina que es podia apreciar en els vídeos gravats des de les nostres comarques, de fet, es corresponia el moment en què s'encenien aquests retropropulsors.

En la matinada d'aquest dimarts hem pogut veure de nou un altre estadi de la missió, en què la cambra propulsada transportava al seu darrere el tren dels 51 satèl·lits Starlink, en una curiosa formació que podia recordar un seguit de xicotets ànecs copiant la trajectòria de sa mare.

També et pot interessar

stats