La NASA anuncia la creació d'un departament per a estudiar els ovnis

L’agència intentarà trobar sentit a les “anomalies” que es veuen sovint al cel

Imatge d'arxiu d'un ovni detectat per la NASA
Imatge d'arxiu d'un ovni detectat per la NASA / NASA

L'administrador de la NASA, Bill Nelson, ha anunciat aquest dijous la creació d'un departament especialitzat en l'estudi dels objectes voladors no identificats, que intentarà trobar sentit a les “anomalies en els cels” que es veuen sovint.

"Usarem la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic per a buscar anomalies en els cels i continuarem buscant habitabilitat", ha afirmat Nelson una conferència de premsa, en la qual s'ha presentat un informe sobre com millorar la identificació dels ovnis.

Nelson ha negat que el govern nord-americà estiga sent poc transparent amb els fenòmens que es troben i no es poden identificar i ha insistit que la NASA no ha descobert "cap evidència que els ovnis tinguen un origen extraterrestre".

"Hui hi ha molta preocupació que existisquen documents classificats i que l’executiu no siga obert. Bé, nosaltres som el govern nord-americà i estem oberts i ho estarem al respecte", ha remarcat Nelson, qui també ha reconegut que no pot posar la mà en el foc per altres departaments governamentals que estiguen involucrats en l'anàlisi d'ovnis.

El juliol passat, un subcomité del Congrés dels Estats Units va demanar a la Casa Blanca que informara de les dades que té sobre objectes voladors no identificats després d'escoltar la declaració d'exmembres de l'exèrcit que van assegurar haver-los vist i que van dir que les autoritats en guarden proves.

L'estudi dels ovnis i la creació d'aquest nou departament serà fonamental, a més, per a deixar de veure els ovnis com "una cosa sensacionalista" i començar a estudiar-los com un fenomen purament científic.

També et pot interessar

stats