La Gallina Caponata "es vacuna" i desencadena les crítiques dels negacionistes als Estats Units

L'índex de vacunació als Estats Units és del 66% i són moltes les campanyes per tal d'aconseguir convéncer la gent reticent

La Gallina Caponata en un parc d'atraccions a Orlando, Florida
La Gallina Caponata en un parc d'atraccions a Orlando, Florida / Viaval Tours (Shutterstock)

La Gallina Caponata, un dels mítics personatges de Barri Sèsam, ha compartit en el seu compte de Twitter que s'ha vacunat: "Hui m'he vacunat contra la Covid-19! Tinc l'ala un poc adolorida, però li donarà al meu cos un impuls protector addicional que ens mantindrà a mi i a la resta sans". Les reaccions davant aquest missatge no han tardat a arribar i molts reaccionaris a la vacunació, representants republicans entre ells, l'han criticat per ser "propaganda de l'estat", com opinava el senador republicà Ted Cruz.

Contràriament, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha participat de la conversa en la xarxa i ha contestat al personatge infantil: "Bé per tu, Gallina Caponata. Vacunar-se és la millor manera de mantindre segur tot el veïnat".

Alguns usuaris han aprofitat el debat per a recordar que Barri Sèsam ja havia participat anteriorment en la conscienciació a favor de les campanyes públiques de vacunació per tal de combatre malalties contagioses, com va ser el cas de la pallola durant els setanta.

La forta pressió del moviment antivacunes als Estats Units

Actualment, els Estats Units han aconseguit inocular la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 a vora el 60% de la població, una taxa que els manté per darrere de la gran majoria de països de la Unió Europea i d'altres com el Canadà o Corea del Sud. El govern està duent a terme moltes campanyes per tal d'aconseguir convéncer les persones reticents, com per exemple regalar entrades per a concerts o esdeveniments esportius o fins i tot recompensar amb diners la gent que es vacune.

El president Joe Biden s'ha mostrat contundent en tot moment a favor de les vacunes contra la Covid-19 per tal de frenar la pandèmia. En canvi, representants del partit republicà es mostren obertament contraris a la campanya de vacunació en nom de la llibertat de decisió i posant en dubte l'efectivitat dels fàrmacs.

També et pot interessar

stats