La Generalitat crea una oficina d’assessorament per a facilitar l’autoconsum energètic

L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament és un servei públic que recorrerà els municipis valencians oferint assistència tècnica per a crear comunitats energètiques o instal·lar plaques solars

Presentació de l'Oficina de Transició Energètica i
Presentació de l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament OTEA / Generalitat

La Generalitat ha creat l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament, un nou servei públic de caràcter permanent, telemàtic, però també itinerant que recorrerà la Comunitat Valenciana oferint assistència tècnica guiada per a crear comunitats energètiques o instal·lar plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum d'energia.

En la presentació del nou servei aquest dimecres, la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha explicat que l’oficina naix amb la finalitat de "construir un espai de trobada, formació i informació sobre l'actual sistema energètic i la necessitat d’evolucionar cap a un nou model accessible i just per a la societat i el medi ambient".

Aquesta oficina tindrà la seu al Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i pretén també informar sobre les claus per a estalviar en la factura de la llum i optimitzar la despesa energètica. A poc a poc, l'objectiu és ampliar aquestes dues línies prioritàries d'actuació (estalvi energètic i autoconsum) amb altres addicionals com la planificació eficient i l'assessorament a la ciutadania, segons la consellera Mireia Mollà.

Amb una inversió de 700.000 euros fins al 2023, les primeres visites de l'oficina seran a Llíria el 23 de desembre i el pròxim dia 28, a Soneixa.

El director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco, ha assenyalat en un comunicat que un equip específic promourà la "cultura energètica" a través de l'anàlisi de la factura amb eines de dades obertes per a ajustar el consum a l'horari de menor cost. Fresco ha fet incidència en la informació que l'oficina facilitarà respecte als beneficis lligats a les renovables per a l'autoconsum, com ara les subvencions 2022-23 per a les instal·lacions solars instal·lades després de juny del 2021.

Durant la presentació, la consellera Mollà ha reivindicat la "política proactiva de la Conselleria en la descarbonització i l'estalvi de llars i empreses, amb l'objectiu que la població no siga només consumidora, sinó també part del procés i de la resposta estructural a l'emergència climàtica".

També et pot interessar

stats