Nou rècord del preu de la llum: 291,73 €/MWh

Després d'estabilitzar-se entorn dels 200 euros la setmana passada, el preu de la llum ha tornat a desbocar-se en els últims dies

Un home apaga un comptador de llum
Una persona apaga un comptador de llum

El preu mitjà de l'electricitat en el mercat majorista serà aquest dimecres de 291,73 euros el megawatt hora (MWh). Això suposa un nou rècord històric, en superar els 288,53 euros registrats el 7 d'octubre.

Després d'estabilitzar-se entorn dels 200 euros la setmana passada, el preu de la llum ha tornat a desbocar-se en els últims dies i la tendència de les darreres jornades ja advertia de la possibilitat d'aconseguir un nou rècord històric, com al final ha succeït.

Respecte al dia anterior, la llum pujarà aquest dimecres un 1,37%, mentre que la pujada arriba al 168,3%, si es compara amb el mateix dia la setmana passada. En comparació amb el 15 de desembre de 2020, l'augment és d'un 496,34%, quasi sis vegades més.

El preu màxim de la llum per a aquest dimecres es donarà entre les 21.00 i les 22.00 hores, amb 319,1 €/MWh, mentre que el preu mínim serà de 261,73 euros entre les 5 i les 6 hores, segons les dades de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

Els preus del pool repercuteixen directament en la tarifa regulada a què estan acollits quasi 11 milions de persones al país i serveix de referència per als altres 17 milions de consumidors que contracten el subministrament en el mercat lliure.

L'encariment en els últims mesos en el mercat elèctric s'explica principalment pels alts preus del gas en els mercats i pel cost dels drets d'emissió de diòxid de carboni, que enguany està en màxims històrics.

També et pot interessar

stats