La vacuna monodosi de Janssen arribarà dimarts a Espanya

Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha demanat “màxima confiança” en les vacunes i els criteris dels especialistes. 

Un vial de la vacuna de Janssen
Un vial de la vacuna de Janssen
10 d'abril 2021 - 22:26

La vacuna monodosi de Janssen arribarà aquest dimarts a Espanya, segons ha anunciat aquest dissabte la ministra de Sanitat, Carolina Darias. “El dimarts a primera hora arriben aquestes vacunes i, en principi, s'aplicaran d'acord amb l'última actualització de l'estratègia de vacunació en la mateixa tipologia que les d'RNA; és a dir, que anirem vacunant des dels huitanta anys cap a baix", ha precisat la ministra.

Darias ha explicat que el govern central analitza diverses possibilitats per a les persones menors de seixanta anys que han rebut una primera dosi de AstraZeneca. Una d'elles seria que reberen una segona dosi d'una altra vacuna RNA, com s'ha fet a Alemanya i França.

La ministra ha demanat "màxima confiança" en les vacunes

Una altra alternativa seria que a aquestes persones no se les torne a vacunar amb una altra dosi més, perquè els estudis asseguren que amb la primera d'AstraZeneca s'aconsegueix una immunitat del setanta per cent, ha dit la ministra.

Darias ha insistit que la decisió s'adoptarà d'acord amb els criteris científics dels experts i ha ressaltat que queda temps per a decidir. La ministra ha demanat aquest dissabte "màxima confiança" en les vacunes i en el criteri dels especialistes, tot i els canvis de planificació en l'estratègia de vacunació, per la decisió de limitar l'administració d'AstraZeneca en els menors de seixanta anys.

"Totes les vacunes són segures i eficaces i compten amb l'aval de l'Agència Europea del Medicament", ha insistit la ministra, qui ha destacat que el rebuig de la població a la vacuna d'AstraZeneca "és molt desigual", depenent de cada comunitat autònoma.

També et pot interessar

stats