Uns 140.000 autònoms reben més de 150 milions d'euros en prestacions per la Covid-19

La nova prestació suposa una ajuda mínima mensual d'almenys 661 euros al mes.

La nova prestació suposa una ajuda mínima mensual d'almenys 661 euros al mes
La nova prestació suposa una ajuda mínima mensual d'almenys 661 euros al mes / À Punt NTC

La Seguretat Social abona aquest divendres 150 milions d'euros a més de 140.500 treballadors i treballadores autònoms per les prestacions per a pal·liar la situació d'aquest col·lectiu a causa de la pandèmia de Covid-19.

Així, 115.103 treballadors i treballadores s'han beneficiat de la nova prestació de cessament compatible amb l'activitat, que suposa una ajuda mínima mensual de 661 euros al mes i l'exoneració temporal de les cotitzacions socials per contingències comunes. Una prestació que suma un total de 122 milions d'euros i que s'ha posat en marxa per a aquells col·lectius que encara no han pogut reprendre l'activitat o que han vist la seua facturació significativament reduïda respecte a l'any passat.

A més, 24.313 persones han rebut la prestació extraordinària, que es pot demanar fins al 31 de juliol, i que ha suposat el pagament de 25 milions d'euros. Pel que fa als treballadors i treballadores de temporada, han sigut 1.168 les persones beneficiàries fins al moment, el que ha suposat 2,4 milions d'euros.

En total, ja són 1,49 milions de treballadors i treballadores autònoms als quals se'ls ha adjudicat la prestació extraordinària i l'exoneració temporal de les cotitzacions socials. A més, totes aquestes persones continuaran beneficiant-se d'algun tipus d'ajuda fins el 30 de setembre. De fet, l'acord amb el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions amb les associacions d'autònoms estableix una exempció de les cotitzacions socials del 100% al juliol, del 50% a l'agost i del 25% al setembre.

També et pot interessar

stats