La universitat per a persones majors aposta per la docència en línia
La Universitat d'Alacant formarà l'alumnat en noves tecnologies per a facilitar el seguiment en línia de les classes en casos de quarantena o d'un nou confinament.
El curs acadèmic a la universitat per a majors de 55 anys començarà amb totes les mesures de seguretat. La pandèmia ha fet que alguns campus valencians s'hagen vist obligats a oferir les matèries amb suport virtual durant el primer quadrimestre i durant tot el curs en el cas de les classes per a persones majors, una opció que no agrada al professorat perquè l'escletxa digital els dificulta o, fins i tot, impedeix l'accés.
De fet, la Universitat Politècnica de València s'ha vist obligada a reduir una desena dels vora 60 cursos per a majors que imparteixen normalment justament per la incompatibilitat de l'estudi telemàtic.
Tot i que la resta de cursos es mantenen, el factor humà i les relacions entre companys són un al·licient a l'hora de matricular-se i això ha tingut un impacte directe en el nombre d’alumnes d'enguany. Ara per ara se n'han matriculat a la UPV al voltant de 400, quasi sis vegades menys que els 2.300 de l'any passat.
Quant al programa Nau Gran de la Universitat de València, que també ha optat per un primer quadrimestre en línia, l'acollida ha estat més positiva. Als 72 cursos d'humanitats i arts s'han matriculat 1.500 persones en el primer dia de matrícula i més de la meitat ja estan "pràcticament plens", segons informa la universitat
Docència presencial amb matisos
La Universitat d’Alacant, que ha optat per classes presencials, formarà l'alumnat en noves tecnologies per a facilitar el seguiment en línia de les classes en casos de quarantena o d'un nou confinament. Durant el primer quadrimestre, però, aules amb capacitat per a 150 persones acolliran grups de 30 alumnes per a garantir el distanciament.
Pel que fa a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, el programa Sabiex començarà de manera telemàtica i passarà a ser presencial durant el segon quadrimestre.