Són realment fiables els tests d’antígens?

Preguntem a veus expertes per la utilitat d’aquest test i la resta de proves diagnòstiques

Són realment fiables els tests d’antígens? / À Punt NTC

L’anunci de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que subministrarà a cada madrileny i madrilenya un test d’antígens debades ha reobert el debat sobre si aquest mètode de diagnosi del coronavirus és realment efectiu.

En À Punt Notícies hem parlat amb veus expertes, que ens han explicat tot el que cal saber sobre els tests d’antígens. El director mèdic de l’hospital IMED de València, Rafael Giménez, ens ha explicat que el test d’antígens està destinat a persones que presenten símptomes, ja que, a vegades, sense simptomatologia els resultats no són del tot definitius. Així, quan no tenim símptomes, però així i tot volem tindre la tranquil·litat de no haver contret el virus, la nostra millor opció és una prova PCR que ens dona un diagnòstic confirmatori.

Pel que fa a la utilització del test d’antígens per a fer cribratges generalitzats, Giménez ho considera positiu si es fan a persones amb simptomatologia encara que aquesta siga lleu, perquè és una bona forma de detectar contagis de forma precoç i minimitzar el temps que aquestes persones són susceptibles d’escampar el virus perquè no saben que el tenen. Això sí, en cas de donar positiu en un test d’antígens, cal fer-se una prova PCR per a confirmar la infecció, recorda Giménez. 

També et pot interessar

stats