Els contactes amb positius d’òmicron, beta i gamma hauran de fer quarantena, encara que estiguen vacunats

També les persones immunodeprimides i les que hagen estat en contacte amb un cas positiu que s’haja contagiat a través d’un visó

Una passatgera es fa una prova PCR a Johannesburg, Sud-àfrica, abans de volar a Londres
Una passatgera es fa una prova PCR a Johannesburg, a Sud-àfrica, abans de volar a Londres / Sumaya Hisham (Reuters)

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que les persones que tinguen un contacte estret amb un positiu de les variants òmicron, beta o gamma hauran de guardar quarantena, encara que tinguen la pauta completa de vacunació. Així s’ha publicat en l’última actualització de l’estratègia de detecció precoç, vigilància i control de la covid-19, aprovada per la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta i per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial. 

Aquesta decisió modifica lleugerament l’últim acord en aquest respecte, que data de juny, en què s’havia decidit que les persones que hagueren tingut un contacte estret amb un positiu de covid després de rebre la pauta de vacunació completa no havien de guardar quarantena.

En el document publicat aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat s’especifica que, com que la confirmació del tipus de variant no sol estar disponible en el moment del diagnòstic, la mesura s’haurà d’aplicar també a aquells casos en els quals existisca sospita, bé per informació preliminar a través de PCR específica, bé perquè el cas forme part d'un brot que incloga casos produïts per aquestes variants.

També hauran de guardar quarantena després de tindre contacte amb un positiu de qualsevol d’aquestes tres variants del coronavirus les persones amb immunodepressió i els contactes d’aquells casos en els quals se sospite que la transmissió ha sigut a partir de visons. 

Les Balears confirmen un cas positiu de la variant òmicron

El laboratori de Microbiologia de l'Hospital Universitari de Son Espases ha confirmat aquest dimecres, mitjançant una prova PCR específica, un positiu de la variant òmicron del SARS-CoV-2.

Segons ha especificat la Conselleria de Salut i Consum en una nota de premsa, es tracta d'una dona que havia viatjat des de Sud-àfrica, un dels països on existeix transmissió d'aquesta variant i respecte als quals el Ministeri de Sanitat ha establit restriccions per als viatgers, com són proves de detecció i quarantena màxima de 10 dies, encara que els resultats siguen negatius.

També et pot interessar

stats