Els vacunats amb pauta completa no guardaran quarantena per contacte estret d’un contagiat

La comissió de salut pública dona llum verda a la vacunació de les embarassades en qualsevol moment de la gestació

La vacunació serà compatible amb les vacances
Vacunació en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
22 de juny 2021 - 21:46

Les persones que han rebut la pauta de vacunació completa i hagen tingut un contacte estret amb un positiu per Covid-19 no hauran de guardar quarantena, segons han acordat aquest dimarts Sanitat i les comunitats autònomes, que també han donat llum verda a la vacunació d'embarassades en qualsevol moment de la gestació. Són algunes de les novetats que contempla l'actualització de l'Estratègia de Detecció Primerenca, Vigilància i Control de la Covid-19 aprovades en la reunió de la comissió de salut pública.

A partir d'ara, els immunitzats que hagen tingut un contacte estret amb un positiu hauran de fer-se una PCR a l'inici i una altra als set dies de l'últim contacte amb el cas confirmat i hauran d'evitar relacionar-se amb persones vulnerables i no vacunades. A més, a aquests contactes estrets se'ls recomana l'ús de la mascareta en les seues relacions socials, no acudir a esdeveniments multitudinaris i vigilar la possible aparició de símptomes compatibles.

En la trobada d'aquest dimarts, Sanitat i les comunitats autònomes també han actualitzat la huitena estratègia de vacunació contra la Covid-19 a Espanya, que inclou la vacunació en embarassades i dones en període de lactància amb sèrums del tipus ARN missatger quan els corresponga segons el grup de priorització al qual pertanguen i en qualsevol moment de la gestació.

Aquesta nova revisió de l'estratègia té lloc quan quasi el 50% de la població ja té almenys una dosi de la vacuna, i està a punt d'arribar-se als 15 milions de persones immunitzades.

També et pot interessar

stats