El sindicat de presons Acaip denuncia el reinici de tallers a Picassent

Institucions Penitenciàries té autorització per a reprendre la formació, però nega que ho haja fet al centre de l'Horta Sud.

Exterior de la presó de Picassent
Exterior de la presó de Picassent / Europa Press

El sindicat Acaip ha denunciat que l'administració penitenciària ha reobert tallers al centre de Picassent, encara que continua vigent l'estat d'alarma a conseqüència de la Covid-19, mentre que Institucions Penitenciàries ha negat aquest fet.

El sindicat ha explicat que es tracta de dos tallers la producció dels quals "no és ni molt menys essencial". Per la seua banda, des de la direcció han negat aquesta reobertura i han indicat que sí que s'han posat en marxa altres tallers en onze presons d'Espanya, però aquest no és el cas de Picassent.

Així mateix, des d'Institucions Penitenciàries han informat que això entra dins de la tornada al treball aprovada per l'executiu espanyol i es fa amb una sèrie de condicions: garantint la salut dels treballadors i prohibint l'entrada a persones amb PCR positiva o que no porten equips de protecció individual. A més, aquests tallers funcionaran al 30% de la capacitat, han concretat.

Per la seua banda, des d'Acaip han recordat que el 19 de març, l'Entitat Estatal de Treball Penitenciari i Formació per a l'Ocupació va decretar la suspensió temporal de l'activitat dels tallers productius en col·laboració amb empreses externes, després que Acaip fera aquesta petició per a evitar una via d'introducció del coronavirus a les presons.

Posteriorment, el 21 d'abril es va dictar una nova resolució que permetia la reobertura dels tallers en 11 centres, entre els quals no estava inclòs Picassent. No obstant això, Acaip ha denunciat que aquest dilluns la direcció del centre va disposar la reobertura de dos dels tallers, "i permet l'entrada de monitors de l'empresa externa", han denunciat.

Els tallers de Picassent "són gestionats de manera habitual per l'empresa Industrias Ochoa S. L. i es dediquen a la fabricació d'abraçadores metàl·liques i manipulació. És a dir, no es tracta d'elements o activitats essencials", han dit.

També et pot interessar

stats