El sector de la restauració de Castelló i la Generalitat negocien per a evitar que el sector òbriga dimarts

Una taula de diàleg buscarà aproximar postures, mentre el TSJCV ha admés a tràmit un recurs contra Sanitat.

Un moment de les recents protestes del sector de la restauració
Un moment de les recents protestes del sector de la restauració / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat i el sector de la restauració i l'oci crearan una taula de diàleg per a "analitzar i planificar' les mesures que arreplegarà el pròxim pla de desescalada a les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

La proposta dona resposta a la petició de la Federació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) i arriba amb la vista posada en el 16 de febrer, data en què l'organització Ashocas ha anunciat que obrirà els bars i els restaurants de Castelló en senyal de protesta. Protesta a la qual també s'ha sumat el sector de la restauració d'Elda i Petrer. Els establiments que alcen les persianes s'enfrontaran a multes de 100 a 60.000 euros.

Precisament dimarts, 16 de febrer, és la data prevista per a la primera reunió de la taula de diàleg entre els representants del sector de la restauració i l’oci i els màxims responsables de Sanitat i Turisme, la consellera Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Segons ha pogut saber À Punt, les negociacions prèvies entre les dues parts van per bon camí. Damunt de la taula, les reivindicacions d'un sector on segons el president de l’associació, Álvaro Amores, “la desesperació ha arribat al límit”, i que es concreten a aconseguir una desescalada amb obertures graduals i amb totes les garanties de seguretat i ajudes directes, i no en forma de préstecs.

El TSJCV admet a tràmit un recurs contra Sanitat

I mentre avancen les negociacions, el TSJCV ha admés a tràmit el recurs presentat per SOS Hoteleria contra la resolució de la Conselleria de Sanitat que estableix el tancament total del sector a causa de la situació epidemiològica. Una decisió aplaudida pel president de SOS Hoteleria, Fidel Molina, qui ha denunciat que la resolució de la Generalitat és “contrària a dret” i “greument lesiva per als interessos del col·lectiu d'hotelers i restauradors”.

Per a Molina l'admissió a tràmit d'aquest recurs "suposa un baló d'oxigen per al sector”, ja que segons diu “existeixen moltes possibilitats que el TSJCV acabe decretant la mesura cautelar de reobertura del sector, como ha passat al País Basc”.

El recurs arriba després que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc haja resolt a favor de reobrir els bars i els restaurants dels municipis del País Basc que es troben en “zona roja”, és a dir, amb alta incidència de coronavirus. El tribunal ha decidit, de manera provisional, acceptar la reclamació de les Associacions d'Hoteleria de Biscaia, Guipúscoa i Àlaba, a l'espera d'entrar en el fons de l'assumpte i prendre una decisió definitiva.

També et pot interessar

stats