El sector de l'hoteleria denuncia la inseguretat jurídica del pla de desescalada

Critiquen haver-se assabentat amb 48 hores d’antelació que finalment no podran obrir dilluns.

Terrassa de la  platja de la Malva-Rosa
Terrassa de la platja de la Malva-Rosa / Europa Press

La Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) ha denunciat “la inseguretat jurídica” a què s’enfronten les empreses del sector davant la incertesa del pla de desescalada i les fases d'aquest, i el fet que s’han assabentat amb 48 hores d’antelació que finalment dilluns no podran reprendre l'activitat.

“És una realitat que des de la Generalitat Valenciana s’havia traslladat un clima de confiança que feia preveure que tota la comunitat passaria a la fase 1”, han assegurat en un comunicat.

La FEHV subratlla que “cal assumir tot el que comporta la reobertura d’un negoci d’hoteleria: personal rescatat de l’ERTO, compres de matèries primeres, condicionament del local, inversions en la desinfecció i neteja. Són costos dificilment assumibles per l’empresari que ara, a més, seran irrecuperables”.

Des de la federació consideren que, en aquests moments, els propietaris d’establiments, molts d’ells autònoms i xicotets i mitjans empresaris, “es troben totalment desprotegits”. “És una situació totalment insostenible. No es pot planificar la reobertura d’un local d’un dia a l’altre”, han criticat.

La FEHV denuncia també que l’expectativa generada per la reobertura de locals afecta tot el canal de distribució horeca, ja que les empreses proveïdores també s’han reactivat, i lamenta els continus canvis en la normativa que s'aplica en el sector, que estan provocant molta confusió, desassossec i incertesa.

També et pot interessar

stats