Sanitat preveu vacunar vora 250.000 valencians la setmana que ve, un 35% més

Aquesta és la xifra més alta, tot i que la Comunitat Valenciana té capacitat per a inocular 500.000 dosis setmanals

Imatge del centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.
Imatge del centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat té previst administrar en els pròxims set dies 249.743 dosis de les quatre vacunes que ja estan autoritzades en el mercat europeu: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen.

Segons ha informat la Generalitat, es mantindran actius tots els espais i centres de vacunació el temps necessari per a administrar aquestes prop de 250.000 dosis a l'espera que s'incremente el nombre de vacunes rebudes.

Aquesta és la xifra més alta de persones vacunades en una setmana, amb un increment del 35,14% respecte a l'anterior. Així doncs, es reprén el bon ritme d'inoculacions, per damunt de les 200.000 dosis administrades setmanalment.

Barceló ha explicat que aquesta primera setmana amb els quatre espais de vacunació masssiva actius "ha sigut la prova definitiva que ha demostrat que la Comunitat Valenciana està completament preparada per a rebre mig milió de vacunes setmanals i administrar-les sense contratemps".

Imatge d'arxiu de la vacunació al personal docent de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu de la vacunació al personal docent de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

''La Comunitat Valenciana està preparada''

La consellera Ana Barceló ha explicat: "podem vacunar els set dies si és necessari per a aconseguir el ritme òptim que tots desitgem i per al qual ens hem preparat".

Barceló ha destacat la combinació de tres factors que ho fan possible: "el comportament exemplar de la ciutadania, el compromís il·limitat dels professionals de la sanitat pública –vertader motor de la vacunació– i l'ingent treball coordinat dels equips de les secretaries autonòmiques de Salut Pública i Eficiència i Tecnologia Sanitària".

Un operari transporta part de la remesa de dosis de Pfizer arribades a València
Un operari transporta part de la remesa de dosis de Pfizer arribades a València / Kai Försterling (Efe)

Qui rebrà Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen

La majoria de dosisde Pfizer es destinarà a segones dosis de grans dependents i persones majors de 70 anys, mentre que 60.000 més s'inocularan, com a primera dosi, a persones majors de 70 anys. El total de dosis d'aquesta farmacèutica serà de 170.493. En aquest grup es vacunarà també les persones usuàries d'habitatges tutelats.

De Moderna s'inocularan 9.120 dosis, de les quals la major part aniran destinades a primeres dosis de persones considerades d'alt risc.

AstraZeneca s'utilitzarà per a primeres dosis en persones de 60 a 65 anys (nascudes entre 1956 i 1961). Aproximadament 55.240 dosis es repartiran entre els grans centres de vacunació i les zones bàsiques de salut remotes o disperses.

De Janssen, la Generalitat distribuirà 14.890 monodosis. Les zones rurals, remotes o amb gran dispersió de població seran les ue la rebran i les persones d'entre 70 i 79 anys, les destinatàries.

També et pot interessar

stats