S'eleven a cinc els casos confirmats de la variant britànica a la Comunitat Valenciana

Sanitat explica que s'han trobat en pacients residents a Londres que es traslladaren al territori per Nadal.

Una sanitària manipula un lot de tests d'antígens
Una sanitària manipula un lot de tests d'antígens / Generalitat

La soca britànica del coronavirus circula per la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimecres tres nous casos vinculats amb la nova variant del SARS-Cov-2 procedent del Regne Unit, el que eleva a cinc el total dels que ja s'han detectat al territori.

Segons ha precisat a À Punt la subdirectora general d'Epidemiologia, Herme Vanaclocha, tres s'han trobat a la província de València i els altres dos a la d'Alacant. El departament encapçalat per Ana Barceló va avançar aquest dimarts que havia identificat dos pacients Covid portadors de la soca anglesa a l’Hospital General d’Elx, després d'haver seqüenciat genèticament les mostres. La Comunitat Valenciana se suma, així, a altres autonomies que ja han detectat casos d’aquesta nova variant, suposadament més contagiosa, com ara Madrid i Andalusia.

Salut Pública està treballant per a conéixer l'origen dels cinc positius, però tot apunta cap al Regne Unit. Vanaclocha ha explicat que els primers indicis apunten que són persones que vivien a Londres i s'han desplaçat a la Comunitat Valenciana per a passar les festes de Nadal. Tot i això, ha llançat un missatge de calma i ha insistit que el fet que arriben noves variants del virus al territori valencià és "habitual". "S'estan detectant en tots els països d'Europa i pràcticament en tot el món", ha dit. Ha remarcat que l'aparició de casos vinculats amb la soca anglesa no afectarà la vacuna perquè amb la informació científicament contrastada que hi ha fins al moment "sembla clar que serà eficaç".

Al Regne Unit l’aparició de la nova soca està causant màxims històrics. Aquest dimarts ha marcat un nou rècord de contagis diaris de coronavirus amb més de 53.000 casos i de 400 morts relacionades amb la malaltia.

També et pot interessar

stats