S’ajorna la cimera europea per un positiu de coronavirus pròxim a Charles Michel

La cita, prevista per al 24 i el 25 de setembre, es trasllada a l'1 i el 2 d'octubre.

Imatge d'arxiu del president del Consell Europeu, Charles Michel
Imatge d'arxiu del president del Consell Europeu, Charles Michel / Piroschka Van De Wouw (Reuters)

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha decidit ajornar a l'1 i el 2 d'octubre la cimera extraordinària comunitària prevista per al 24 i el 25 de setembre, després que una persona amb la qual va estar en contacte fa uns dies haja donat positiu en coronavirus.

"El president del Consell Europeu s’ha assabentat que un guàrdia de seguretat amb qui va estar en contacte la setmana passada ha donat positiu", ha assenyalat un portaveu de la institució en Twitter. A més, ha afegit que Michel es fa proves de coronavirus de "manera regular" i que dilluns passat va donar negatiu.

"Tal com estableixen les normes belgues, [Michel] ha de fer quarantena a partir d’aquest dimarts", ha indicat el portaveu.

La cimera d'aquesta setmana anava a abordar les possibles sancions contra Ankara, en el context de la tensió per la recerca de gas en aigües mediterrànies, sobre les quals Turquia, Xipre i Grècia reclamen drets.

Els líders anaven a parlar també de la situació de la pandèmia de coronavirus, així com del mercat únic, la política industrial, la transformació digital i les relacions amb la Xina.

També et pot interessar

stats