Rècord a Europa: 6.000 morts aquest dijous per la Covid-19

Els països europeus es plantegen endurir les mesures per a evitar un repunt de casos per Nadal.

Les llums de Nadal il·luminen la ciutat de Berlin, que continua amb restriccions per Covid-19
Les llums de Nadal il·luminen la ciutat de Berlin, que continua amb restriccions per Covid-19 / Fabrizio Bensch (Reuters)

Les xifres de morts a causa de la Covid-19 no deixen d'augmentar a Europa. En l'última jornada, el continent ha registrat la xifra més alta de decessos des que va començar la pandèmia, vora 6.000 en només un dia. En total, ja són 390.000 defuncions.

Si bé és cert que els nous casos presenten una corba descendent des de principis de novembre, una data que coincideix amb la tornada als confinaments, la gràfica de les morts diàries no aconsegueix baixar, amb xifres superiors a les de març i abril. En total, el nombre de contagis a Europa arriba als 17,5 milions dels 60 milions a escala mundial.

França, Espanya, el Regne Unit i Itàlia es troben entre els deu països del món amb més casos de coronavirus confirmats, tots amb més d'un milió de contagis des de l'inici de la pandèmia.

Amb aquestes xifres, Europa estudia noves mesures per a evitar que el virus es propague durant les festes de Nadal.

A Itàlia, on s'han registrat les pitjors xifres quant al nombre de defuncions, 822 en les últimes 24 hores, el govern prepara un nou decret que entrarà en vigor el 4 de desembre i que determinarà les restriccions per Nadal.

Portugal ha tornat a superar els 6.000 casos diaris, les autoritats estan preparant un pla de vacunació i es plantegen prolongar l'estat d'emergència, que en principi està en vigor fins al 8 de desembre, fins després de Nadal.

Per la seua banda, a Rússia descarten noves restriccions i un confinament general com en la primera onada, a pesar que s'hi han registrat 524 defuncions i 25.500 nous contagis, en l'última jornada. Tanmateix, la ciutat de Moscou, ha decidit allargar fins al 15 de gener algunes restriccions, com el confinament per a majors de 65 anys, el teletreball per al 30% de les plantilles i l'educació a distància de gran part dels estudiants.

A França, el país més afectat per la pandèmia d'Europa (i el quart del món), amb 2.235.537 contagis des que va començar la pandèmia, han apostat per una desescalada lenta per a eixir del confinament. Així, la majoria de les restriccions acabaran el 20 de gener, dia en què previsiblement s'eliminarà el toc de queda. A més, aquest dissabte obrin els comerços amb aforament limitat.

Al Regne Unit, les restriccions acaben el 2 de desembre. Tot i això, el ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, ja ha anunciat noves restriccions a partir d'aquesta data. Els bars continuaran tancats i les trobades socials, prohibides.

També et pot interessar

stats