Quines són les mascaretes més segures?

Països com Alemanya han prohibit les mascaretes de tela al transport públic, ja que moltes d'elles no superen el 70% de filtració.

Quines són les mascaretes més segures?
Quines són les mascaretes més segures?

A Alemanya, França i Àustria és obligatori, a partir de dilluns, l'ús de les FFP2 als espais tancats com el transport públic. Unes mascaretes que, segons els farmacèutics, són les més segures contra el coronavirus per la seua capacitat de filtració.

La decisió dels països europeus d'implantar l'ús obligatori de les FFP2 és conseqüència de l'aparició de la variant britànica de la Covid-19. A més, les autoritats alemanyes han prohibit les mascaretes de tela, ja que moltes d'elles no superen el 70% de filtració.

A Espanya la recomanació continua sent l'ús de les mascaretes higièniques per a les persones sanes. No obstant això, el Col·legi de Farmacèutics de València recomana comprovar que la mascareta està degudament etiquetada o acompanyada de documentació que n'acredite les característiques, tant si les mascaretes són de tela com d'un sol ús.

Aquesta etiqueta ha d'especificar que la mascareta compleix l'orde UNE: 0064 o UNE: 0065, normes que regulen la qualitat d'aquests productes a l'estat espanyol. Així mateix, les FFP2 han de fer referència a la norma UNE EN-149.

Pel que fa a les mascaretes de tela, a més, s'ha d'acreditar una eficàcia de filtració de més d'un 90% i una respirabilitat inferior a 60Pa/cm2.

Filtració del 90% de les partícules

Les mascaretes FFP2 són capaces de filtrar almenys el 94% de les partícules, ofereixen una protecció doble, contra les partícules externes que pot respirar la persona i frenen les que aquesta pot emetre a l'exterior. En un escaló més baix hi ha les quirúrgiques, també filtren el 90% de les partícules, però només eviten la transmissió d'agents infecciosos procedents de la persona que la porta posada i són d'un sol ús, és a dir, que no es poden reutilitzar.

No més de quatre hores

Encara que el temps d'utilització de les mascaretes, varia en funció de si és de tela, quirúrgica o higiènica, el Ministeri de Consum recomana que per a garantir la protecció contra la Covid-19, aquestes han de canviar-se cada quatre hores.

Per la seua banda, el Consell General d'Infermeria aconsella guardar les mascaretes en bosses transpirables entre ús i ús. Així mateix, indica que a l'hora d'escollir mascareta, cal optar per les que estan homologades, compleixen la normativa i estan testades, i només ocasionalment podrien usar-se les d'elaboració casolana que han utilitzat els materials autoritzats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, ja que tenen els materials adequats per a protegir les persones.

També et pot interessar

stats