PODCAST | Quines conseqüències experimenten els pacients en eixir de l’UCI?

El doctor Álvaro Castellanos assegura que algunes persones poden patir alteracions psíquiques com ansietat o depressió.

Entrevista en Les notícies del migdia al cap del servei de Medicina Intensiva de l’Hospital La Fe de València, Álvaro Castellanos
Entrevista en Les notícies del migdia al cap del servei de Medicina Intensiva de l’Hospital La Fe de València, Álvaro Castellanos

Diàriament hi ha imatges de persones que, després d’estar setmanes ingressades en la unitat de cures intensives, aconsegueixen guanyar-li la batalla al coronavirus. Però, tot i haver-se recuperat, els professionals sanitaris adverteixen d’una fase posterior a la malaltia: la síndrome post-UCI.

En una entrevista en Les notícies del migdia de la ràdio d’À Punt, el cap del servei de Medicina Intensiva de l’Hospital La Fe de València, Álvaro Castellanos, ha apuntat que a causa del procés d’inflamació dels pulmons que provoca la Covid-19, així com pel tractament amb relaxants i anestèsia profunda, molts pacients poden patir una síndrome en abandonar l’UCI.

Aquesta síndrome comporta alteracions tant físiques com psíquiques en aquelles persones que hi han estat ingressades. Així, els pacients poden patir una debilitació muscular que provocaria que no pogueren reincorporar-se a la vida laboral fins a 6 mesos després de rebre l’alta mèdica. “En quant podem, mobilitzem al pacient perquè el seu procés de recuperació siga més curt”, ha indicat Castellanos.

Quant a les alteracions psíquiques, les persones poden patir ansietat, depressió i alteració del son. En aquest sentit, el cap de servei de les UCI de La Fe ha assegurat que és necessari que el pacient tinga una bona actitud i fortalesa en rebre l’alta.

Miguel Montalbán: “El primer que faré en eixir serà abraçar els meus nets”

“Vaig ingressar contagiat per coronavirus. 33 dies després, hui isc de l’UCI contagiat de solidaritat i agraïment”. Així es pronunciava Miguel Montalban el dia el traslladaven a planta. Tot i que continua donant positiu, en una entrevista a À Punt Montalban ha assegurat que nota una milloria en el seu estat de salut dia a dia.

El pacient ha assegurat que encara que no pot visitar-lo cap familiar, pot posar-se en contacte amb ells per via telefònica. “El primer que faré serà abraçar els meus nets, els meus fills i la meua dona”, ha manifestat, entre llàgrimes.

També et pot interessar

stats