El Pilar de la Foradada demana a Puig que implante la mascareta obligatòria al municipi
La proximitat a Múrcia, on ja és obligada, i l’arribada d’estiuejants fa témer a l’alcalde pels rebrots.
La proximitat a Múrcia, on ja són obligatòries les mascaretes, i l’arribada de ciutadans de diverses regions espanyoles a estiuejar en les seues segones residències, ha portat a l’alcalde del Pilar de la Foradada (Baix Segura), José María Pérez, a reclamar l’ús obligatori de mascaretes.
Ho ha demanat a través d’un escrit remés al cap del Consell, en el qual argumenta que molts veïns de Múrcia tenen al Pilar de la Foradada la seua segona residència. “No té sentit que a Múrcia porten màscares i, quan vinguen a la casa de la platja”, al Pilar de la Foradada, “no siga obligatori” l’ús.
“És important que els que vinguen de fora a gaudir de les seues vacances al Pilar de la Foradada sàpiguen que han de vindre amb la màscara posada”, puntualitzava.
Pérez ha advertit que s’acosten els dies en què aquest municipi viu “la major afluència turística de l’any, per la qual cosa és necessari extremar les mesures de prevenció per a protegir tant els quals venen a passar uns dies com als que residim ací tot l’any”.
A banda dels estiuejants que arriben aquests dies, des què es va alçar l’estat d’alarma el Pilar de la Foradada acull més població, una circumstància que eleva el risc de contagi. L’alcalde d’aquest municipi del Baix Segura s’ha mostrat “molt preocupat” pels brots que estan apareixent “pels voltants” i creu que implementant la mascareta de manera obligatòria es garanteix “la seguretat i protecció de tots”.
Més informadors de platja
D’altra banda, Pérez ha comunicat al president de la Generalitat que els tretze auxiliars de platja que s’han enviat al municipi són “insuficients per a cobrir els quatre quilòmetres de costa, distribuïts en onze platges diferents per tot el terme municipal”.
“Tots els efectius de Policia Local i Protecció Civil estan bolcats a vigilar els aforaments de les platges, però comencen a veure’s desbordats perquè no poden assegurar al complet el que estipulen els plans de contingència”, segons l’alcalde. A aquestes tasques se sumen “les ordinàries de seguretat i vigilància en tot el terme municipal, sense oblidar la permanent supervisió que fan els voluntaris de Protecció Civil sobre els 78 quilòmetres quadrats del municipi, entre platges i muntanya”.
De fet, dissabte passat es va prohibir l’entrada als usuaris van arribar després de les 14 hores a les platges de Jesuítas, Conde i Higuericas perquè s’havia assolit l’aforament establert en els plans de contingència.
Més llegit
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
-
Dissabte tràgic a les carreteres: quatre morts i quinze ferits en quatre accidents
-
Calor generalitzada i tronades de vesprada a l'interior de València i Castelló