MULTIMÈDIA | La pandèmia s'acarnissa amb l'ocupació dels joves
Agents socials, institucions i joves radiografien l’atur juvenil en temps de crisi.
Només el 33% dels joves té faena en l’actualitat. És l’alarmant xifra que la pandèmia del coronavirus deixa a Espanya, on les persones de 16 a 30 anys són les que han patit amb major “intensitat” les conseqüències laborals d’una crisi sanitària, econòmica i social de la qual encara es desconeixen tots els efectes.
Així ho exposa el Consell de la Joventut d’Espanya en l’informe Juventud en riesgo, que explica que la forta crescuda en l’atur juvenil amb l’arribada de la pandèmia es deu fonamentalment a la desaparició de contractes de caràcter temporal, vinculats a treballs precaris, que solen tindre els més joves. En moments de crisi econòmica, en baixar la productivitat en sectors com els serveis o la construcció, aquests contractes són de fàcil rescissió, quasi sense costos per a l’empresariat.
En el reportatge multimèdia d'À Punt Notícies hem parlat amb representants del govern valencià i els agents socials perquè ens facen una radiografia sobre l’atur juvenil i els reptes de l’emancipació entre els més joves, i també hem donat veu als valencians i les valencianes entre 16 i 30 anys perquè ens conten quin impacte ha tingut la crisi sanitària en el seu projecte de vida.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
Agroseguro alerta del rècord de pedregades, amb 30.000 hectàrees afectades enguany
-
Avís especial per dana dissabte al nord de Castelló i València, amb possibles tronades fortes i graníssol
-
La Comunitat Valenciana produïx un 30% més gel que fa un any
-
Detingudes cinc persones per anar conduint a l'examen de recuperació sense punts al carnet
-
El Feslloc torna a reunir el millor del panorama musical i cultural en valencià