Multes de fins a 7.050 euros per visitar un veí a Anglaterra

El govern britànic prohibeix les trobades de persones de diferents domicilis en espais interiors en la zona nord-est per a frenar la pandèmia.

Una dona amb mascareta a Londres, Gran Bretanya
Una dona amb mascareta a Londres, Gran Bretanya / Toby Melville (Reuters)

En el nord-oest d'Anglaterra es registren més de 100 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants i el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, considera que la incidència de la Covid-19 ha "augmentat de manera abrupta" i anuncia un enduriment de les restriccions "per a tindre el virus sota control". Així, amb aquestes dades, el govern britànic prohibirà en aquesta zona del país les trobades de persones de diferents domicilis en espais interiors. Per a realitzar una comparació, a Navarra la incidència és de 376 casos per cada 100.000 habitants i a Madrid de 307 casos en el últims set dies, que són les regions espanyoles amb més incidència.

Les noves limitacions entraran en vigor aquest dimecres per a les prop de dos milions de persones que viuen a les ciutats de Newcastle i Sunderland, així com al comtat de Durham, entre altres àrees. Les multes per incomplir les restriccions començaran en 200 lliures (220 euros) i ascendiran fins a un màxim de 6.400 lliures (7.050 euros) per als reincidents.

"No fem aquests passos a la lleugera, però hem de fer-los ara perquè sabem que amb accions ràpides és més probable que aconseguim controlar el virus i, com més prompte millor tinguem a aquest virus sota control, més ràpidament podrem restaurar les nostres llibertats", ha afirmat Hancock.

En la resta d'Anglaterra, des de la setmana passada els bars i restaurants han de tancar a les 10 de la nit, mentre que el govern ha advertit que no descarta ordenar mesures més dures si continuen augmentant els contagis. En el conjunt del Regne Unit s'han registrat 4.044 contagis en vint-i-quatre hores, per davall del rècord de 6.874 casos dels quals va informar el govern divendres.

12 milions de descàrregues de l'app de rastreig

12 milions de descàrregues de l'app de rastreig

El ministre de Sanitat va informar que l'aplicació mòbil de rastreig de contagis a Anglaterra i Gal·les s'ha descarregat en 12,4 milions de dispositius des de dijous. El programa utilitza la tecnologia Bluetooth per a registrar les trobades pròximes amb altres persones i informar més tard si s'ha estat en perill de ser infectat. L'aplicació també s'utilitza per a escanejar un codi a l'entrada d'establiments d'hoteleria per a registrar les dades personals dels clients, que poden ser contactades en cas de detectar-se un brot.

També et pot interessar