Miquel Soler: “No hi ha risc zero, però els col·legis seran més segurs que qualsevol altre lloc”
El secretari autonòmic d’Educació envia un missatge de tranquil·litat i assegura que s’ha treballat per a garantir les millors condicions.
A pocs dies del començament del curs escolar, continua la incertesa sobre què passarà quan els xiquets i les xiquetes tornen a les aules, una preocupació compartida per molts pares i mares. El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha volgut tranquil·litzar-los: “No hi ha risc zero, però els col·legis seran més segurs que qualsevol altre lloc”, ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí.
Per a aconseguir-ho, ha remarcat la contractació de professorat extra per a reforçar la docència, més de 4.000 a tota la Comunitat Valenciana, la dispensació d’hidrogel, que funcionen els grups bambolla, es prenga la temperatura a l’alumnat, o garantir la distància de seguretat i que els alumnes a partir de sis anys porten la mascaretes.
Miquel Soler ha explicat que l’inici del curs serà gradual entre el 7 i l’11 de setembre perquè l’alumnat vaja coneixent les mesures de seguretat, i que hi haurà un contacte directe entre cada centre educatiu i el centre de salut que li corresponga perquè en cas que hi haja positius en un col·legi s’actue de la manera més ràpida i eficient possible.
Illa assumeix que hi haurà brots, però tranquil·litza les famílies
Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assumit el risc que hi haja brots als centres educatius, però ha traslladat un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha insistit en la necessitat de reprendre l'educació presencial. A més, ha insistit que l'educació "és un factor de reducció de la desigualtat molt important" i ha recordat als pares les mesures consensuades amb les comunitats autònomes per a garantir un entorn segur. "Recuperar l'activitat presencial és un acord de tots i cal fer-ho així", ha indicat.
Classes presencials i deures a casa
Pel que fa a l’assistència a les classes, el secretari autonòmic d’Educació ha afirmat que l’alumnat d’Infantil i Primària hi anirà cada dia, mentre que l’estudiantat de secundària, FP i batxillerat combinarà la modalitat presencial amb els deures a casa. Creu que cal que els més menuts i menudes necessiten l’aprenentatge presencial i que només en cas d’urgència s’haurà de mantindré la distància.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
29.06.2025 | Amunt i avall | Tercera Part