El Ministeri de Sanitat presenta a les autonomies noves propostes de coordinació de salut pública contra la Covid-19

Illa estudia la creació d'un registre i d’un grup de treball que analitze els plans de vacunació.

Imatge d’arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa
Imatge d’arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa / Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, presenta aquest dimecres noves propostes de salut pública contra la Covid-19 en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), en el qual estan representades totes les comunitats autònomes. Illa ha informat que les noves accions que es proposaran a les comunitats autònomes en complementen unes altres ja aprovades com el tancament de l'oci nocturn.

En concret, el ministre de Sanitat ha avançat que alguna de les mesures es refereix a la creació, en coordinació amb les comunitats autònomes, d'un registre de vacunació contra la Covid-19, així com d'un grup de treball que analitze i estudie els plans de vacunació una vegada estiga disponible.

A més, Sanitat proposarà continuar realitzant l'estudi de seroprevalença en els mesos d'octubre, febrer i maig amb la mateixa cohort de participants del primer treball que es va realitzar i que va concloure que el 5,2% de la població ha patit la malaltia.

Una altra de les noves mesures de coordinació de salut pública que estudia el govern espanyol és la realització de cribatges de Covid-19 comunitaris. "Hi ha una experiència acumulada important de quan i com cal fer-ho, i volem fer un esforç de compartir-los i fixar criteris comuns per a traure el màxim rendiment a l'hora de fer cribatges d'aquest tipus", ha assegurat Illa.

Finalment, el Ministeri de Sanitat proposarà a les comunitats autònomes accions per a reforçar la coordinació amb els municipis en matèria de salut pública.

També et pot interessar

stats