El Ministeri d'Agricultura repartirà 2,5 milions de quilos d'aliments a la nostra comunitat

A tot l'Estat se'n distribuiran 88 milions entre les persones més desafavorides.

Cistella d'aliments que repartirà el Ministeri d'Agricultura
Cistella d'aliments que repartirà el Ministeri d'Agricultura / Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat en marxa el Programa 2020 d'ajuda alimentària a les persones més desafavorides que, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), repartirà, de manera gratuïta, 88,4 milions de quilos de menjar a tot l'Estat. D'aquesta quantitat, 2,46 milions de quilos d'aliments es destinaran a la nostra comunitat, per valor d'1.873.186 euros que beneficiaran 138.381 persones.

La cistella d'aliments inclou arròs, fesols, llet, oli, tonyina i sardines en conserva, conserva de magre, pasta, tomaca fregida, galetes, macedònia de fruites, batuts de xocolate i potets infantils de pollastre i fruita. Es tracta, segons fonts del ministeri, d'aliments de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peridors i de fàcil transport i manteniment.

Els productes es repartiran a través de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments i de la Creu Roja, mitjançant les 5.600 organitzacions associades que participen en el programa.

El programa, que es desenvoluparà en tres fases, dues en el 2020 i la tercera en el primer trimestre de 2021, ha suposat l'adquisició d'aliments a través d'un procés de licitació pública per més de 87 milions d'euros i està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal.

En la primera fase, que comença ara, es distribuiran 23,03 milions de quilos de menjar, el que suposa aproximadament el 26% de les quantitats totals a distribuir en el programa 2020.

La iniciativa arribarà a 1,5 milions de persones, que per ser beneficiàries de l'ajuda han de contactar amb alguna de les organitzacions associades al programa i que poden trobar ací.

També et pot interessar

stats