Llancen la campanya #MírameConElCorazón per a sensibilitzar sobre l'autisme
La Plataforma Defensa TEA alerta que les mesures de confinament han sigut especialment dures per al col·lectiu.
La Plataforma Defensa de la TEA de la Comunitat Valenciana, formada per famílies amb fills amb trastorn de l'espectre autista, ha llançat una campanya de sensibilització sobre l'autisme per a explicar què és i millorar el dia a dia de les persones que en tenen.
Amb el lema #MírameConElCorazón, la iniciativa tracta de conscienciar sobre l'autisme i mostrar que tots som iguals i no cal jutjar les persones per la seua aparença. “L'autisme és una discapacitat invisible i per a conéixer-la cal mirar amb el cor i posar-se en el lloc de la persona”, expliquen des de la plataforma. Amb la campanya, volen visibilitzar també que cada individu té unes capacitats, “ni millors ni pitjors, simplement diferents, i eixa diversitat enriqueix la societat”.
Mesures de confinament especialment dures per al col·lectiu
La Plataforma Defensa TEA no ha pogut realitzar aquest mes d'abril la concentració davant el Palau de la Generalitat, com han estat fent-t’ho des d'octubre 2018 a causa de l'estat d'alarma i la crisi sanitària per la Covid-19. Recorda que aquestes setmanes de confinament han sigut molt difícils per a tota la societat en general, “però particularment dures per a les persones que tenen trastorn de l'espectre autista (TEA), per la pèrdua de les rutines diàries i la paralització de totes les seues teràpies a conseqüència del tancament dels centres d'atenció primerenca, centres de dia i centres ocupacionals.
Els pares i mares de xiquets i xiquetes amb el trastorn també destaquen que durant el confinament s'ha posat de manifest el millor i el pitjor de la nostra societat, i s’ha pogut vore “la falta de comprensió i empatia cap a les persones que tenen autisme”, referint-se a les situacions en què han eixit al carrer a passejar per a alleujar la situació a casa i han sigut increpades per persones que no entenen aquest trastorn. Això ha fet que hagen hagut de pensar en un distintiu blau al braç per a identificar-se i que la gent entenga que és una qüestió de necessitat.
La plataforma apunta que reprendrà les converses amb les conselleries implicades (Sanitat, Educació i Igualtat) per a continuar treballant per al compliment de les reivindicacions del col·lectiu quan siga possible.