L’OMS alerta de l'enorme desigualtat en la distribució de les vacunes contra la Covid-19
Els països que més dosis han administrat són els Estats Units, la Xina, el Regne Unit i Israel.
Dels 39 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 que ja s'han administrat al planeta, solament 25 (és a dir, un 0,00006%) les han inoculades a persones en països més pobres. Així ho ha denunciat el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha demanat un repartiment més just al món.
"El món està a la vora d'un catastròfic fracàs moral, i el preu d'aquest fracàs es pagarà amb vides i ocupacions als països més pobres", ha assenyalat Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha recordat que les vacunes per a la pandèmia de la grip A que va sorgir en 2009 no van arribar als països en desenvolupament fins que acabara la crisi.
"La recent emergència de variants del coronavirus altament contagioses fa que el desplegament ràpid i equitatiu de les vacunes siga encara més important", ha insistit el director general de l’OMS.
"No seria just que adults joves i sans als països rics es vacunen abans que puguen treballadors sanitaris i persones majors als països més pobres", ha assenyalat, assegurant que "hi haurà dosis per a tots, però ara s’ha d'actuar com una gran família per a donar prioritat als que estan en més risc".
Quins són els països que més han vacunat?
Els països que ara per ara han vacunat més persones són els Estats Units (12 milions), la Xina (10 milions), el Regne Unit (4,3 milions), i Israel (2,4 milions, més d’una quarta part de la seua població). Espanya se situa entre els 10 països que més han vacunat al món, amb 1.139.400 dosis administrades, segons dades del Ministeri de Sanitat.
L'OMS s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir en 2021 que almenys un 20% de la població mundial estiga vacunada, encara que es considera que per a aconseguir una immunitat de grup que vença definitivament al coronavirus SARS-CoV-2, el percentatge haurà de pujar en els anys següents fins al 70%.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part