L'Índia supera el Brasil i ja és el segon país amb més contagis

La pandèmia sobrepassa els 27 milions de casos a tot el món i frega els 900.000 morts.

Control de seguretat al metro de Nova Delhi, que aquest dilluns recupera l'activitat
Control de seguretat al metro de Nova Delhi, que aquest dilluns recupera l'activitat / Adnan Abidi (Reuters)

L'Índia ha superat el Brasil i ja és el segon país amb el nombre més elevat de casos confirmats de Covid-19, després d'una setmana de xifres rècord de noves infeccions. El país acumula 4.204.613 contagis des de l'inici de la pandèmia, 90.802 en les últimes 24 hores, un nou rècord al país.

No obstant això, les taxes de mortalitat oficials de l’Índia continuen entre les més baixes, amb 71.642 defuncions; 1.016 des de diumenge. El gegant asiàtic ocupa el lloc 20 pel que fa la taxa de letalitat del virus, l'1'7% dels positius, a gran distància de Mèxic, la més alta (10,7%) i d’Espanya (5,9%).

Mortalitat a la baixa al Brasil

En tercer lloc, després de l'Índia, hi ha el Brasil, amb més de 4,1 milions de positius per coronavirus i 126.650 morts. La Covid-19, però, sembla donar senyals de recuperació al país, on s'ha registrat el primer descens en les morts des de l'inici de la crisi.

Des de fa una setmana la mitjana de morts és inferior a les 800 diàries, 200 menys al dia des del 12 d'agost. Només 3 dels 27 estats brasilers -Tocantins, Ceará i Amazones- registren una mortalitat a l'alça.

La pandèmia supera els 27 milions de contagis

Els Estats Units continuen liderant el rànquing mundial dels contagis, amb més de sis milions de positius. A escala global, la pandèmia ja ha superat els 27 milions, segons la Universitat John Hopkins, que quantifica les morts en 883.529 persones.

180 positius a tota la Xina

En l'extrem contrari trobem la Xina, origen de la pandèmia, que ara ofereix dades de malaltia minoritària. Ara mateix només hi ha 180 casos positius en tot el país, dos d'ells en estat greu, i hi ha persones en observació. El país suma 22 dies sense contagis locals i registra només positius importats, de viatgers provinents de l'estranger.

Austràlia produirà la vacuna a principis de 2021

Més al sud, es prepara el terreny per a una possible vacuna. La companyia australiana CSL produirà i distribuirà 84,8 milions de dosis de la vacuna de la Universitat d'Oxford contra la Covid-19 a principis de 2021, si aquesta té èxit. L'acord es valora en 1.240 milions de dòlars (1.048 milions d'euros).

Els habitants del país oceànic "tindran accés preferent a 3,8 milions de vacunes de la Universitat d'Oxford al gener i febrer de 2021", segons ha assenyalat el primer ministre australià, Scott Morrison.

També et pot interessar

stats