Aquest contingut ja no està disponible per veure.

José Juan Zaplana (PPCV) qüestiona la proposta de la Generalitat per a passar a la fase 1

32 min.

La manca de proves per a diagnosticar la Covid-19 va ser un dels criteris que van impedir que alguns departaments sanitaris de la Comunitat Valenciana passaren la setmana passada a la fase 1, segons va assenyalar el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. Tanmateix, segons el portaveu de Sanitat del PPCV, José Juan Zaplana, no s’ha fet en aquests dies res al respecte, per la qual cosa dubta que aquesta setmana la resposta del Ministeri de Sanitat siga diferent.

“No sé si amb els criteris amb què la setmana passada ens van dir que no ara ens diran que sí”, ha afirmat en una entrevista en Les notícies del matí, en què ha posat en dubte la proposta que la Conselleria de Sanitat ha enviat al govern espanyol per a passar de fase. Contempla mesures com ara prohibir les reunions de deu persones en el departament de la Ribera i ajornar la possibilitat de fer en la fase 1 actes i espectacles culturals a l’aire lliure de menys de 200 persones. “No tenim la informació per a sospesar que siguen les mesures més adients”.

Zaplana ha assegurat que desconeixien que hi haja un brot de casos al Departament de Salut de la Ribera, perquè “no hi ha transparència en les dades des del principi”, i ha alertat que “no hi ha rigor en les dades”. Denuncia que, des de l’inici de la crisi, la Conselleria de Sanitat no s’ha posat en contacte ni amb ell ni amb cap persona del seu equip. “La lleialtat no ha sigut bidireccional”, ha afirmat, malgrat que ha insistit que el seu partit està pel consens i per arribar a acords. “Participem en la comissió per lleialtat a la ciutadania, no al Botànic”, ha indicat, en referència a la comissió del pacte de la Covid-19, de la qual forma part.

“Es fan 2.000 proves diàries, quan se'n podrien fer 9.000”

José Juan Zaplana ha assegurat que “no s’està fent tot el possible per a controlar la pandèmia”, i ha insistit en la necessitat de fer més proves de detecció de la malaltia, com ara tests i PCR. “Es fan 2.000 proves diàries, quan se’n podrien fer 9.000”, ha afirmat, la qual cosa creu que és un factor necessari per a frenar el virus. També ha demanat al govern un pla d’acció clar que seguir una vegada la situació sanitària ho permeta, així com responsabilitat. “Si sanitàriament no estem en condicions per a passar de fase cal ser responsables”.

Contingut no disponible
stats