Igualtat destina set milions a serveis socials per a ajudes a famílies vulnerables

Amb aquestes subvencions, una família de quatre membres rebrà 350 euros mensuals per a productes de primera necessitat.

Amb aquestes subvencions, una família de quatre membres rebrà 350 euros mensuals per a productes de primera necessitat
Amb aquestes subvencions, una família de quatre membres rebrà 350 euros mensuals per a productes de primera necessitat / Arxiu

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat set milions d'euros en concessions directes, de caràcter excepcional i singularitzat, als serveis socials d'atenció primària per a garantir les necessitats bàsiques de famílies en situació de vulnerabilitat que estiguen afectades per la pandèmia de la Covid-19.

Es tracta de prestacions econòmiques individuals (PEI) que es podran sol·licitar mensualment i es tramitaran per cada unitat de convivència. L'ajuda tindrà una dotació de 200 euros, que s'incrementarà en 50 euros més per cada membre de la unitat de convivència. És a dir, una família de quatre membres rebrà 350 euros mensuals que destinarà a consumir productes de necessitat bàsica.

Les encarregades de gestionar les ajudes PEI són 67 entitats locals i mancomunitats d'Alacant (amb un pressupost total de 2.600.196 euros); 40 municipis de la província de Castelló (compten amb un total de 811.335 euros); i 123 entitats locals i mancomunitats de la província de València (que compten amb una partida de 3.588.469 euros).

Ajuda mensual renovable

Per a agilitar la tramitació de les ajudes PEI per a famílies afectades per la Covid-19 que ho necessiten amb urgència, s'ha establit que la tramitació siga automàtica si existeix una petició d'ajuda a Serveis Socials registrada en els 6 mesos anteriors.

En cas contrari, els serveis socials d'atenció primària requeriran una declaració responsable de la situació com a únic requisit per a la tramitació de la prestació, sense perjuí de la seua posterior justificació. Per a poder justificar aquestes ajudes, la persona titular haurà d'aportar els rebuts o factures de compra o de subministraments que seran necessaris per a la renovació de la prestació.

Mesures extraordinàries

Aquestes subvencions, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat són mesures extraordinàries per a reforçar les polítiques socials i d'atenció a persones i famílies, especialment aquelles en situació de major vulnerabilitat, com les persones majors, les persones en situació de dependència, sense llar, famílies monoparentals i xiquets i xiquetes afectats pel tancament de centres educatius, tot això en el marc de la situació excepcional derivada de la Covid-19.

S'han establit dos conceptes pels quals les entitats locals rebran aquestes subvencions. D'una banda, es contemplen els crèdits destinats a garantir les prestacions bàsiques de serveis socials que contemplen els serveis de proximitat de caràcter domiciliari, el trasllat al domicili dels serveis de rehabilitació, el reforç dels dispositius d'atenció a persones sense llar, per a adquirir mitjans de prevenció o les prestacions econòmiques individualitzades.

D’altra banda, els crèdits destinats a les prestacions econòmiques d'infància per a garantir el dret bàsic d'alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat.

També et pot interessar

stats