El govern francés desaconsella viatjar a Espanya aquest estiu

Afirma que no és possible recomanar reservar vacances, malgrat la decisió del govern espanyol d'obrir fronteres per a permetre l'arribada de turistes.

Imatge d'arxiu de la ministra francesa de Transició Ecològica, Élisabeth Borne
Imatge d'arxiu de la ministra francesa de Transició Ecològica, Élisabeth Borne / Efe

La ministra francesa de Transició Ecològica, Élisabeth Borne, ha recomanat a la ciutadania francesa no anar de vacances fora del país aquest estiu, a causa dels controls fronterers que puga haver-hi per la pandèmia de la Covid-19. La recomanació afecta els interessos del govern espanyol, que vol potenciar el sector turístic i que planteja que l'arribada de visitants estrangers es reactivarà a principis de juliol.

Borne, que també s'encarrega de la cartera de Transports, ha instat els francesos a fer reserves de vacances per a juliol i agost. "Les fronteres amb l'espai Schengen (de lliure circulació europeu) continuaran molt controlades. Convidem totalment els francesos a no plantejar-se vacances a l'estranger", ha dit.

Quant a la decisió del govern espanyol d'obrir les fronteres per a permetre l'arribada de turistes de tot el continent, la ministra ha indicat que no és possible "recomanar als francesos reservar vacances a Espanya actualment".

Contradicció entre obrir fronteres i aplicar una quarantena als viatgers

L'obertura de fronteres "és una opció que ha pres Espanya, alhora que el país ha adoptat regles per a les persones que arriben amb avió, la qual cosa és contradictori" ha opinat la ministra, en referència a la quarantena de 14 dies decretada pel govern per als viatgers internacionals que arriben a Espanya amb avió.

També et pot interessar

stats