El govern espanyol i les autonomies debaten la gestió del coronavirus en la comissió general del Senat

Catalunya ha rebutjat acudir i tampoc hi participaran les Canàries i les Illes Balears per les restriccions aèries.

Imatge d'arxiu del Senat
Imatge d'arxiu del Senat / Europa Press

El Senat acull aquest dijous la comissió general de les comunitats autònomes en què el govern espanyol i les comunitats autònomes debatran sobre la gestió de la crisi causada pel coronavirus. Tant la Generalitat de Catalunya com els parlamentaris d’ERC i JxCat han rebutjat acudir-hi. Tampoc hi assistiran les Illes Balears ni les Canàries, en aquest cas per les restriccions de vols per l’estat d’alarma. En representació de la Comunitat Valenciana acudirà la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Els que també es desplacen a la cambra alta són els presidents del Partit Popular Isabel Díaz Ayuso, Alfonso Fernández Mañueco i Fernando López Miras. També hi acudirà Miguel Ángel Revilla, del PRC.

Per part de l’executiu espanyol serà la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, l’encarregada de rendir comptes sobre la gestió del coronavirus en comptes de Pedro Sánchez, malgrat les peticions realitzades per part d’alguns líders autonòmics i del PP, que ha promogut aquesta comissió amb la intenció de generar un debat públic entre presidents.

També et pot interessar

stats