El govern espanyol amplia les mesures per a suavitzar l’impacte econòmic del coronavirus

Concretarà les característiques dels avals públics perquè els bancs financen autònoms i empreses.

El govern espanyol amplia les mesures per a suavitzar l’impacte econòmic del coronavirus
El govern espanyol amplia les mesures per a suavitzar l’impacte econòmic del coronavirus

El Consell de Ministres aprovarà previsiblement aquest dimarts noves mesures econòmiques per a frenar l'impacte econòmic del coronavirus. Entre aquestes hi ha la concreció de les característiques dels avals públics a les línies de liquiditat de les entitats financeres. És a dir, quines garanties està disposat a assumir l'Estat perquè els bancs financen autònoms, pimes i grans empreses. També es preveu facilitar l'accés dels treballadors fixos discontinus als expedients de regulació d'ocupació temporal (ERTO).

Mentrestant, les mesures per a ajudar la ciutadania de col·lectius vulnerables i afectats per la pandèmia amb dificultats per a pagar el lloguer s'ajornen a la setmana que ve, segons va afirmar dilluns el ministre de Transports, José Luis Ábalos.

Les mesures d'aquest dimarts, d’abast més restringit, se sumen a les aprovades fa una setmana en el reial decret llei de mesures urgents per a pal·liar els efectes del coronavirus, en vigor des del dimecres fins que dure l'estat d'alarma. Entre altres qüestions, preveu la mobilització de fins a 200.000 milions d'euros (117.000 del sector públic), així com una moratòria hipotecària, la flexibilització en els ERTO i el foment del teletreball, entre altres.

Aquest paquet de mesures del pla de xoc es va sumar al de la setmana prèvia, amb la injecció de 18.225 milions per a pal·liar les conseqüències econòmiques, que incloïa l'ajornament i fraccionament de deutes tributaris per un termini de sis mesos sense interessos, amb una injecció de 14.000 milions d'euros en liquiditat a pimes i autònoms, entre altres.

També et pot interessar

stats