La Generalitat autoritza dues festes extraordinàries la nit de Cap d'Any a València i Castelló de la Plana

Fins a 27 establiments han sol·licitat acollir celebracions i cotillons per als quals no cal permís en una vintena de poblacions valencianes

Un agent de la Policia Autonòmica supervisa una festa en un local d'oci, imatge d'arxiu
Un agent de la Policia Autonòmica supervisa una festa en un local d'oci, imatge d'arxiu / GVA

El Servei d'Espectacles i Establiments Públics de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha donat permís per a celebrar dues festes extraordinàries amb motiu de la nit de Cap d'Any el 31 de desembre a les ciutats de València i Castelló de la Plana, segons ha informat l'administració autonòmica aquest dimarts en un comunicat.

A més, ha rebut 27 peticions més per a realitzar cotillons, festes i celebracions en una vintena de poblacions valencianes per a les quals no cal autorització administrativa específica perquè no impliquen un augment de l'aforament habitual, la instal·lació d'escenaris o la modificació de les condicions tècniques del local. En aquests casos només és necessària una declaració responsable.

Els establiments que han comunicat aquestes declaracions responsables per a acollir festes i cotillons l'última nit de l'any se situen en 18 municipis. D'aquests, nou pertanyen a la província d'Alacant (Alacant, Alcoi, Calp, Guardamar del Segura, Los Montesinos, Oriola, Santa Pola, Sant Fulgenci i Xàbia), cinc a la de Castelló (Benicàssim, Castelló de la Plana, Torreblanca, la Vall d'Uixó i Vila-real), i els quatre restants s'ubiquen a la de València (Alfafar, Museros, Torrent i València).

A aquestes celebracions cal sumar les dues autoritzacions de festes extraordinàries que el Consell permetrà enguany. Una a València, que es desenvoluparà a l'edifici Veles e Vents amb un aforament de 772 persones, i la segona al restaurant Julieta de Castelló de la Plana, amb capacitat per a 400 persones.

No obstant això, la Generalitat assegura que "tots els locals hauran de complir les mesures decretades" per a frenar el repunt de contagis. Segons ha especificat, s'exigirà a tots els locals de restauració que demanen el certificat covid als assistents. També que es porte la mascareta sempre que no s'estiga menjant o bevent i que es mantinga una distància de seguretat d'1,5 metres com a mínim si s'està assegut.

Finalment, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha realitzat una crida a la responsabilitat de la ciutadania "perquè celebre el Cap d'Any amb prudència" i "prioritze la seua salut i la dels seus familiars". També ha agraït l'esforç de l'empresariat de l'oci "per a adaptar-se ràpidament, col·laborar en la lluita contra la pandèmia i complir de forma generalitzada les mesures preventives decretades per la Generalitat".

També et pot interessar

stats