La Fiscalia no s’oposa al toc de queda en els 77 municipis i a les mesures proposa el Consell

Aquestes poblacions tindran limitada la mobilitat nocturna entre la 1:00 i les 6:00 hores si el Tribunal Superior de Justícia avala la mesura

Calp, la Marina Baixa
Calp, la Marina Alta / Xavier Llopis

La Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana avala les noves mesures sol·licitades per la Generalitat per a frenar l'avanç de la Covid-19, entre elles, l'ampliació del toc de queda a 77 municipis. Així ho ha informat el ministeri públic, que ha concretat que no s'oposa a les noves restriccions i que ara serà la sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la que resolga la petició.

En concret, segons la reclamació del Consell, la restricció del toc de queda que actualment s'aplica a 32 localitats passaria a afectar 77 poblacions.

El passat 12 de juliol, l'alt tribunal valencià ja va donar el vistiplau (a més de la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials i familiars en tot el territori valencià) a la restricció de la mobilitat nocturna entre les 1 i les 6 hores en 32 localitats de més de 5.000 habitants amb major risc epidemiològic per Covid-19.

La sala va considerar en aquell moment que les mesures són "equilibrades", perquè tenen "més beneficis per a l'interés general que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte", al mateix temps que compleixen el "judici constitucional de proporcionalitat".

També et pot interessar

stats