La Federació de l'Oci i el Turisme renuncia a demanar reobrir l'interior dels locals

Fotur assistirà a la reunió amb Sanitat amb la premissa de sacrificar la Setmana Santa, si cal, per a salvar l'estiu.

Una cambrera atén uns clients a València després de la reobertura de les terrasses

No reobrir l'interior dels bars, restaurants i locals d'oci nocturn fins que la situació epidemiològica s'estabilitze un poc més. És la proposta que la Federació de l'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) presentarà aquest dimarts en la reunió que tenen prevista amb la Conselleria de Sanitat Universal per a revisar les restriccions.

Segons ha pogut saber À Punt, els representants del sector turístic i l'oci tampoc demanaran, de moment, que s'amplie la quantitat de persones per taula, que ara està en un màxim de quatre. Per contra, sí que plantejaran que l'aforament de les terrasses s'amplie al cent per cent i poder obrir fins a les 8 de la vesprada, com el comerç.

La Federació de l'Oci i el Turisme es reunirà amb Sanitat Universal amb la premissa de sacrificar els dies de la Setmana Santa, si cal, per a salvar l'estiu. Una temporada estival en què molts establiments es juguen la continuïtat. Fotur vol projectar la imatge d'hotels, bars i restaurants com a espais segurs, i amb aquest objectiu reclamaran que es considere tot el personal de l'hoteleria com a prioritari en la vacunació.

Però el sector mostra preocupació per l'elevat grau d'incompliment que han detectat per part de la clientela des de la reobertura de les terrasses respecte de mesures com l'ús obligatori de les mascaretes a les taules. I per això demanaran al Consell que promoga una campanya d'educació i conscienciació.

Si les coses van bé, de cara al mes de maig, Fotur demanarà que es recuperen els festivals de música. Proposaran fer tests ràpids als assistents, l'entrada per torns al recinte, l'habilitació d'espais bambolla i la presència de personal sanitari a les portes dels recintes.

Conhostur vol el màxim d'ocupació a les terrasses i l'aforament interior al 50%

La Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat València (Conhostur) té la intenció de presentar una proposta més ambiciosa, i demanarà a Sanitat ampliar l'ús de les terrasses al màxim d'ocupació, recuperar l'activitat a l'interior dels locals amb un aforament del 50% i ampliar l'horari per a assimilar-lo a la limitació del toc de queda. Aquesta entitat aglutina tres patronals del sector de la restauració: Hoteleria València, Ashotur (Castelló) i Fehpa (Alacant).

El president de Conhostur, Manuel Espinar, aposta per un plantejament a llarg termini "per a salvar l'any i treballar en una desescalada que ja no tinga marxa arrere": "No ens podem permetre tornar arrere", ha afirmat.

Desescalada i Setmana Santa

El mateix dimarts, Sanitat es reunirà amb el sector de l'esport, que insistirà a reclamar la reobertura dels gimnasos i els centres d'entrenament, que estan tancats des del 21 de gener.

Aquestes reunions sectorials tenen lloc en una setmana clau en el procés de desescalada a la Comunitat Valenciana, que culminarà dijous en la reunió interdepartamental, quan el Consell decidirà si relaxa o manté les restriccions vigents, després de valorar la situació epidemiològica durant aquesta primera setmana amb les terrasses obertes.

Un dia abans, dimecres, se celebra la reunió de la comissió interterritorial entre el govern central i les comunitats autònomes, en què s'ha de prendre la decisió final sobre què es pot fer i què no per Setmana Santa. La interterritorial ha de ratificar el document acordat en la comissió de Salut Pública que inclou el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant la festivitat, el toc de queda des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí, i la limitació de les reunions socials a 4 persones.

La Comunitat de Madrid, que dijous passat va votar en contra del pla, continua sent la veu discordant. La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, insisteix a negar-se a tancar el territori i ha afegit un nou argument a la seua justificació de motius: segons ella, el tancament perimetral produeix més contagis, per la qual cosa és preferible que hi haja "dispersió" cap a altres territoris.

També et pot interessar

stats