Educació investiga un professor negacionista de Torrent que desaconsella la vacuna a l'alumnat

El docent hauria adjuntat un full a l'autorització de les famílies en què alertava que el fàrmac pot causar la mort dels xiquets

Un moment del primer dia de vacunació a les escoles valencianes
Un moment del primer dia de vacunació a les escoles valencianes / Twitter: @GVASanitat

La Generalitat investiga un mestre de primària de Torrent (Horta Sud) per suposadament haver recomanat a l'alumnat que no es vacune contra la covid-19. Segons ha avançat la Cadena Ser aquest dimecres, el docent hauria llançat un al·legat al seu grup d'estudiants, menor de nou anys, sobre els possibles efectes negatius i "irreversibles" de la vacunació. Fins al punt que els ha dit que els pot matar i els ha lliurat un full en què sol·licitava a les famílies que no immunitzaren els menuts. 

Els serveis d'inspecció de la Conselleria d'Educació ha assumit el cas per a estudiar l'actuació del professor, que imparteix classe a alumnes de 5 a 8 anys. La vacunació pediàtrica dels menors d'11 anys ha començat aquest dimecres als centres educatius valencians, però només afectarà fins als 9 anys abans de Nadal. El segment d'edat següent, que correspon al grup al qual fa classe, està previst que es vacune en tornar de vacances, a partir del 10 de gener. 

Pel que sembla, aquest docent ha adjuntat un text antivacuna a l'escrit d'autorització que la Generalitat demana als pares, mares o tutors legals per a poder vacunar els menors. En aquest text, informa la cadena de ràdio, el professor adverteix sobre possibles efectes adversos de les vacunes. Entre d'altres, parla de reaccions perilloses en xiquetes, en concret de "desordes autoimunes més greus". També posa en dubte que el vaccí siga necessari per a menors de 14 anys perquè, segons assegura, com que la població adulta està vacunada, no cal vacunar els menuts, que pateixen la covid-19 amb simptomatologia "pareguda a la grip". 

Ha sigut la mateixa direcció del centre la que ha informat la inspecció educativa sobre el que ha succeït. Des de la Conselleria d'Educació assenyalen que la inspecció "actuarà en els termes que siga necessari una vegada recopilada tota la informació sobre aquest assumpte". Recorden que només s'injecta el sèrum als menors amb permís de les famílies i incentiva la vacunació "per les raons establides per les autoritats i experts sanitaris" i per "corresponsabilitat social".

També et pot interessar

stats