Quant pot durar el coronavirus en les superfícies?

Un estudi publicat pel Ministeri de Sanitat li dona entre un i dos dies de vida en fusta, roba o vidre, i fins a quatre en plàstic i bitllets.

Quant pot durar el coronavirus en les superfícies?
Quant pot durar el coronavirus en les superfícies?

El coronavirus pot durar entre un i dos dies en superfícies de fusta, roba o vidre i fins a més de quatre dies en plàstics, bitllets, màscares quirúrgiques i en l'acer inoxidable, segons el nou document cientificotècnic sobre la Covid-19 publicat pel Ministeri de Sanitat.

Així mateix, en condicions de 22 °C i 60% d'humitat, el coronavirus només continua actiu tres hores en superfícies de paper, ja siguen fulls o mocadors. Ara bé, en ambients amb temperatures que oscil·len entre els 21 °C i els 23 °C, i amb un 40% d'humitat, el virus es manté actiu durant quatre hores en superfícies de coure, huit hores en el cartó, 48 hores en l'acer inoxidable i fins a 72 hores en el plàstic.

D'altra banda, s'ha demostrat, en condicions experimentals, la viabilitat de la Covid-19 durant tres hores en aerosols, amb una semivida mitjana d’1,1 hores.

També s'ha detectat el virus en algunes mostres d'aire en dos hospitals de Wuhan (Xina), lloc on va aparéixer per primera vegada el nou virus, a diferents concentracions. En altres contextos, com així s'afig en l'informe, no s'ha pogut detectar la presència en mostres d'aire preses a 10 centímetres de la boca d'una persona infectada amb càrregues virals, ni en mostres d'aire de les habitacions de tres pacients hospitalitzats.

Prèviament, científics nord-americans van realitzar un estudi per a analitzar el temps que pot durar el coronavirus en un material de manera activa, possibilitant el contagi.

També et pot interessar

stats