Es dupliquen els contagis de covid i continuen augmentant les hospitalitzacions

La Conselleria de Sanitat ha informat de 8.789 nous contagis des de dimarts i 18 defuncions

Una sanitària realitza una prova de PCR
Una sanitària fa una prova de PCR en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La setena onada del coronavirus, també coneguda com onada fantasma, continua creixent a causa de l'elevada transmissió de les noves subvariants d'òmicron, la BA.4 i la BA.5.

Després de dues setmanes d’ascens dels nous contagis, la Conselleria de Sanitat Universal ha informat hui de 8.789 nous positius, més del doble que el passat 14 de juny, quan aquest indicador epidemiològic va començar a augmentar altra vegada. Així, la mitjana mòbil setmanal de contagis s’ha duplicat també en els últims 17 dies passant de 3.126,5 als 6.634 de hui.

D’aquest augment de contagis preocupa especialment la repercussió que puga tindre en la pressió hospitalària, que també ha crescut durant les dues últimes setmanes, passant de 637 persones hospitalitzades per covid a 993. Respecte a l'última actualització de dades aquest dimarts, n’hi ha 87 ingressos més. Quant a les unitats de cures intensives, hui n’hi ha set ingressos per covid més que dimarts.

La dada més tràgica, com sempre, la deixen les defuncions. Sanitat n’ha notificat díhuit de noves aquest divendres corresponents als últims set dies. Es tracta d’onze dones d’entre 69 i 99 anys i set homes d’entre 64 i 89 anys. Fins ara han perdut la vida a causa de la covid 9.538 valencians i valencianes.

Per aquest augment tant dels contagis com de les hospitalitzacions, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat preocupació i ha demanat "prudència" a la ciutadania i ser "molt responsables" en aquesta situació. Durant la seua intervenció en la sessió de control al Consell d’aquest dijous, va apel·lar a la consciència i responsabilitat de la societat ara que comença el període estival. "Realment, la situació ens ha de portar a una reflexió respecte a la prudència en aquest temps", va dir.

A més, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va confirmar aquest dijous que "hi haurà una quarta dosi per a tota la població" de la vacuna contra la covid i que ara només cal "especificar quan", si bé ha apuntat a la tardor, quan està prevista l'arribada de sèrums adaptats a noves variants. També ha instat a mantindre les mesures de protecció contra la covid, entre aquestes l'ús de mascaretes, i ha fet una crida a la prudència.

També et pot interessar

stats