Sanitat recomana usar mascareta davant l'augment de contagis per covid

Darias ha fet una crida a la prudència i ha ressaltat que l’increment de la incidència es deu als nous subllinatges d’ómicron

La mascareta encara s'haurà d'utilitzar en centres sanitaris i socio-sanitaris i al transport públic
La mascareta és obligatòria en centres sanitaris i socio-sanitaris i al transport públic

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha instat a mantindre les mesures de protecció enfront de la covid, entre elles l'ús de mascaretes, davant l'augment dels contagis i l'ocupació hospitalària, i ha insistit en la necessitat de posar-se la dosi de reforç de la vacuna, especialment els menors de 50 anys.

Darias s'ha expressat així en la seua visita a l'Hospital Marqués de Valdecilla, on també ha sigut preguntada pel començament de l'administració de la dosi de reforç a majors de 80 anys, prevista per a la tardor, encara que Catalunya ha proposat que s'avance la campanya per l'augment dels casos.

La responsable de Sanitat ha fet una crida a la prudència i a la utilització de les mesures de protecció, recordant que "en aquest temps hem aprés a mantindre el virus a ratlla", mentre ressaltava que l'increment de la incidència es deu als nous subllinatges d’ómicron que han aparegut, BA.4 i BA.5.

"Sabem per altres països, com Portugal, que estem davant subllinatges d’ómicron que tenen una major transmissibilitat, però una menor gravetat amb relació a etapes anteriors", ha detallat.

Sobre l'inici de la vacunació a majors de 80 anys i qui viu en residències, ha explicat que serà la Ponència de Vacunes, que es reuneix periòdicament, la que prenga la decisió. Aquest òrgan també decidirà respecte a l'arribada de vacunes adaptades a les noves variants, que han d’ajudar a tindre "una millor disposició per a fer front al virus".

Vacuna espanyola a la tardor

El president càntabre, Miguel Ángel Revilla, que l’ha acompanyada en la visita, li ha preguntat per la vacuna espanyola contra la covid, i Darias li ha respost que "segueix el seu curs".

"Tenim totes les expectatives posades en la vacuna espanyola, d’Hipra, per a poder també comptar amb ella aquesta tardor", ha explicat.

També et pot interessar

stats