Puig demana "prudència" i ser "molt responsables" en vista al repunt d'hospitalitzacions de la setena onada

En la darrera setmana els ingressos per covid han crescut quasi un 30% i a hores d'ara hi ha 900 pacients en planta

Nou escenari encaminat a gripalitzar la covid
Dues dones amb mascareta pel carrer

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha expressat preocupació pel repunt de casos de coronavirus de les últimes setmanes, que ja deixen empremta en els hospitals valencians amb un increment de quasi el 30% dels ingressos en planta. 

Durant la sessió de control al govern valencià que ha tingut lloc aquest dijous a les Corts, el mandatari ha demanat "prudència" a la ciutadania i ser "molt responsables" en aquesta situació. En la intervenció, ha desitjat "una recuperació ràpida" a totes aquelles persones que a hores d'ara pateixen els efectes d'"una pandèmia que encara no ha acabat".

Ha apel·lat a la consciència i responsabilitat de la societat ara que comença el període estival. "Realment la situació ens ha de portar a una reflexió respecte a la prudència en aquest temps", ha dit.

L'últim informe de la Conselleria de Sanitat, que s'actualitza dues vegades a la setmana, constata el repunt dels indicadors assistencials en un context en què les noves subvariants d'òmicron, la BA.4 i la BA.5, estan tornant a desencadenar la transmissió del virus i marquen el pas d'una setena onada de la pandèmia. 

A hores d'ara hi ha 905 pacients ingressats en els hospitals valencians per covid o amb covid. La xifra, de dimarts, ha crescut en vora 200 des de l'actualització anterior —divendres—, i caldrà esperar a l'actualització d'aquest divendres per a constatar si continua en alça, tot i que encara queda lluny dels pics màxims assolits en onades anteriors, quan se superaren els 4.700 ingressos.

Afortunadament, la situació en les unitats de cures intensives s'ha mantingut estable durant els últims tres mesos i no sembla afectada per aquesta nova onada del virus, marcada per la menor gravetat dels casos. Les UCI valencianes tenen actualment 35 pacients crítics, dos menys que divendres passat. 

També et pot interessar

stats