DomusVi admet que les imatges de la residència de Llíria “són impactants”

La directora assistencial assegura que “posa la mà en el foc per la majoria de les treballadores”.

Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria
Cartell a l'entrada a la residència Domus Vi de Llíria / À Punt NTC

La directora assistencial de DomusVi, Fini Pérez, ha eixit aquest dimarts en roda de premsa virtual al pas de la polèmica que rodeja l’empresa després de les imatges que va gravar una extreballadora al centre de Llíria en què es veien vexacions i un tracte denigrant als majors. A Llíria, de fet, tant la Fiscalia com la Conselleria d’Igualtat tenen dos investigacions obertes per presumptes maltractaments en el centre que aquesta empresa té al municipi. La situació ha portat fins i tot a familiars dels interns de la residència DomusVi de Llíria a arreplegar signatures per tal que la Conselleria intervinga el centre mentre s’aclareixen els fets. Pérez ha recordat que DomusVi ha obert una investigació interna per a aclarir la situació del centre a Llíria i ha dit que el primer és dir que “DomusVi està al costat de les famílies”. I en referència a la investigació de la Fiscalia, la responsable de Domus VI ha dit que cal deixar treballar a la justícia. La responsable no ha volgut entrar a valorar la situació de la residència de Llíria. Sí ha dit que les imatges “són impactants” i que posa la mà en el foc “per la majoria de les nostres treballadores”.

“Crec que la majoria dels nostres treballadors fan el seu treball de manera responsable, no puc dir que siga el 100% però tots ho fan el millor que poden. Pose la mà en el foc pel nostre personal, es fa un treball excel·lent. És un treball molt vocacional”, ha ampliat a preguntes dels periodistes.

En la seua intervenció, Pérez ha defensat el treball i la qualitat dels centres. DomusVi té 23.000 treballadors en tot Espanya, 142 residències de majors i 201 centres de dia, segons Pérez. De fet, ha assegurat que un 90% dels centres de DomusVi estan “lliures d’infecció” i que dels que sí tenen casos un 6% presenten menys de deu casos i la majoria té entre dos i quatre casos. Sobre la resta, ha afegit, un 1,1% suma entre deu i 15 casos positius i un 1,7% té més de 15 casos. També ha detallat que dels centres amb brots, en 12 no hi cap mort i en els cinc on sí que ha faltat un usuari, eren persones amb pluripatologies prèvies, “amb gran deteriorment i edat avançada”. La responsable de DomusVi ha defensat que durant la segona onada han tingut una “incidència baixa” per les mesures preventives preses per la direcció dels centres.

Entre els centres DomusVi a la Comunitat Valenciana, durant la pandèmia han estat especialment afectades les residències d’Alcoi i de Vila-real. La Generalitat, de fet, va anunciar el passat mes de juliol que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives d’obrir el novembre de 2019 un procés sancionador contra la residència d’ancians DomusVi d’Alcoi per faltes greus, que està en la fase final. El Consell també ha anunciat que estudia la reversió d’aquest centre d’Alcoi.

Sobre el centre d’Alcoi, de fet, on van morir més de 70 interns, Pérez ha explicat que es va produir en un “context de pandèmia mundial. Va arribar un virus nou que no sabíem com es transmetia i que era especialment agressiu en usuaris majors”, ha precisat. “Es va treballar al 200%, es va fer tot el que una persona pot fer des del principi”, ha dit per a afegir que en aquest centre s’està fent una investigació però estan “molt tranquils perquè s’han fet bé les coses”.

També et pot interessar

stats