Dos dies sense classes a Montesa pel contagi d'una mestra

El col·legi reobri dimecres després que les PCR a una vintena d'alumnes i onze membres del claustre han donat negatiu.

El Col·legi Públic Vicent Blasco Ibáñez de Montesa
El Col·legi Públic Vicent Blasco Ibáñez de Montesa / À Punt

Els 75 alumnes que estudien en el Col·legi Públic Vicent Blasco Ibáñez de Montesa (Costera) han estat dos dies sense anar a classe pel contagi d'una professora d'Infantil. El positiu en Covid-19 ha obligat a aïllar de forma preventiva la pràctica totalitat de l'equip docent, integrat per catorze persones, que havien mantingut contacte amb la infectada, segons ha confirmat la direcció i l'alcaldessa del municipi, Analia Juan, a À Punt. El fet de tindre quasi tot el claustre en quarantena, excepte dos professors que estaven de viatge fora de la Comunitat Valenciana amb els grups de cinqué i sisé, havia deixat l'escola del poble sense recursos per a impartir docència.

La regidora ha confirmat que el centre reobri les portes aquest dimecres després que ho haja autoritzat així la Inspecció Educativa i que hagen donat negatives totes les proves PCR fetes als contactes estrets de la mestra afectada. L'estudiantat de primer, segon, tercer i quart de primària podrà reprendre l'activitat lectiva després de dos dies de parada, segons ha precisat en un comunicat l'Ajuntament de Montesa. El dilluns 26 d'octubre l'escola tornarà a funcionar amb normalitat.

Des que el passat divendres va saber-se que hi havia un contagi entre la plantilla, l'equip directiu ha treballat colze a colze amb la inspecció educativa i les autoritats sanitàries per a aplicar els protocols necessaris. Tant les vint PCR a què s'ha sotmés l'alumnat de la classe tutoritzada per la mestra, que continuarà en quarantena, com la major part de les proves practicades al professorat han donat negatives, i només en queden dues per conéixer-se.

La direcció del centre ha manifestat que està molt satisfeta per la rapidesa amb què s'ha gestionat tot el protocol sanitari. El diumenge, l'Ajuntament de Montesa va publicar un comunicat a través de les xarxes socials en què anunciava el tancament per prevenció del centre durant deu dies, fins al dimecres 28, i que s'augmentaven els treballs de neteja. Les PCR a totes les persones sospitoses que havíen mantingut contacte estret es dugueren a terme aquest mateix dilluns.

Tant l'Ajuntament com la direcció del col·legi Vicent Blasco Ibáñez insisteixen que el tancament es va fer per precaució i perquè no hi havia mestres per a donar les classes: "Hem actuat des de la responsabilitat i la precaució social", assenyalen. Com puntualitzen, les xicotetes dimensions de l'espai educatiu no permetien garantir que es compliren adequadament el protocol preventiu davant el virus. "Hem pogut desenvolupar molt bé les mesures Covid, però el fet que treballem en un espai molt reduït suposava una dificultat afegida", ha explicat l'escola.

També et pot interessar

stats