La Comunitat Valenciana, en risc baix enfront del coronavirus per primera vegada en quatre mesos

Es compleixen dos dels tres requisits epidemiològics i els dos assistencials contemplats en el document semàfor del Ministeri de Sanitat

Una sanitària realitza una prova PCR
Una sanitària fa una prova PCR / À Punt NTC

Per primera vegada des del 18 de maig la Comunitat Valenciana torna a estar en risc baix d’alerta respecte al coronavirus, segons el document semàfor pactat entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. 

L'última vegada que es va arribar a aquest nivell de risc va ser el 10 de març i es va mantindre un poc més de dos mesos, fins al 18 de maig.

Aquest descens es deu al fet que, dels tres indicadors epidemiològics marcats pel Ministeri de Sanitat, ja estan en nivell baix la incidència acumulada a 14 i 7 dies, i la positivitat de les proves diagnòstiques. Concretament la incidència a 7 dies (21,24 contagis per cada 100.000 habitants) i la positivitat (un 4,59% de les proves diagnòstiques dona positiu).

A més, els dos indicadors assistencials, els ingressos hospitalaris i els ingressos a les unitats de cures intensives estan en nivells de risc de nova normalitat i baix, respectivament. És a dir, només l'1,77% dels llits disponibles als hospitals valencians estan ocupats per pacient de Covid-19, i el 6,78% pel que fa a les UCI. 

L’únic indicador que no ha baixat encara del nivell mitjà de risc és el de la incidència acumulada a 14 dies, que, no obstant això, està molt prop de baixar. Actualment és de 50,54 contagis per cada 100.000 habitants. Només cal que baixe de 50 per a passar al nivell baix.

En tots els casos excepte en la positivitat les dades del País Valencià són millors que les de la mitjana espanyola, que té una incidència acumulada a 14 dies de 65,42, i una pressió hospitalària del 2,39% i el 8,87%, respectivament. Pel que fa a la positivitat, la mitjana d’Espanya és de 3,17%, més d’un punt més baixa.

També et pot interessar

stats