La Comunitat Valenciana se situa en nivell d'alerta baix

Fa poc més de tres setmanes els indicadors epidemiològcs valencians estavan en risc extrem.

Una dona se sotmet a un test PCR
Una dona se sotmet a un test PCR / Brais Lorenzo (Efe) Arxiu

La tendència positiva dels indicadors de risc a la Comunitat Valenciana ha fet que, per primera vegada, ens situe en el nivell d'alerta "baix", el segon dels cinc establits pel Ministeri de Sanitat, just per damunt de la nova normalitat. Un nivell d'alerta que no s'havia assolit mai perquè, quan el govern central va implementar aquest sistema, el País Valencià va començar directament en el segon nivell o nivell mitjà d'alerta.

Aquest canvi es deu a la davallada de nivell de risc de la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en els últims set dies, la positivitat global de les PDI2 per setmana i el percentatge d'ocupació dels llits d'hospital, que han passat d'estar en risc mitjà a risc baix. D'altra banda, la incidència acumulada està encara en risc mitjà i el percentatge d'ocupació de llits a les UCI, en risc alt:

La millora de les xifres de la pandèmia en l'últim mes ha sigut significativa, ja que fa poc més de tres setmanes, el 22 de febrer, el País Valencià deixava arrere el nivell d'alerta més alt per primera vegada en dos mesos. Així i tot, el percentatge d'ocupació de les UCI no ha millorat al mateix ritme que la resta d'indicadors, perquè es manté encara en el tercer nivell, o nivell alt. I el mateix ocorre amb la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, que està en el segon nivell o nivell mitjà.

Aquesta és la situació actual dels indicadors de risc:

INDICADORS DEL NIVELL DE TRANSMISSIÓ

Incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies: 57,66 – Nivell de risc MITJÀ (>50 i ≤150)

Incidència acumulada de casos diagnosticats en 7 dies: 21,80 – Nivell de risc BAIX (>10 i ≤25)

Positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana: 6,41% – Nivell de risc BAIX (>4 i ≤7%)

INDICADORS DELS SERVEIS ASSISTENCIALS

Ocupació de llits hospitalaris per pacients de Covid: 4,56% – Nivell de risc BAIX (>2% i ≤5%)

Ocupació de llits d'UCI per pacients de Covid: 16,48% – Nivell de risc ALT (>15% i ≤25%)

També et pot interessar

stats