La pressió hospitalària s’estabilitza durant el cap de setmana, amb 786 persones ingressades i 203 en UCI

La Conselleria de Sanitat ha notificat 189 nous contagis diaris de coronavirus i 23 morts des de dissabte.

La pressió hospitalària s’estabilitza durant el cap de setmana, amb 786 persones ingressades i 203 en UCI
La pressió hospitalària s’estabilitza durant el cap de setmana, amb 786 persones ingressades i 203 en UCI

La davallada de la corba de la tercera onada comença a alentir-se a la Comunitat Valenciana, després d’un mes de caiguda frenètica de tots els indicadors epidemiològics que permeten analitzar l’estat de la pandèmia.

Durant el cap de setmana, la pressió hospitalària s’ha mantingut relativament estable als hospitals valencians. Hui en dia hi ha 786 persones ingressades als centres sanitaris, només tres pacients menys que els notificats dissabte passat. Tot i això, el nombre d’hospitalitzats en planta no ha deixat de baixar des de fa una setmana, amb 330 pacients menys en només set dies.

Baixa també el nombre de malalts a les unitats de cures intensives. En aquests moments, 203 persones ocupen un llit en vigilància intensiva, 18 menys que en l’últim registre de dissabte. Tal com passa amb els ingressos en planta, els d’UCI també han caigut progressivament en l’última setmana, tot i que d’una manera més progressiva, amb 65 malalts menys en l’última setmana.

189 nous contagis diàris de coronavirus i 23 morts des de dissabte

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dilluns 189 nous contagis diaris de coronavirus. La xifra és significativament inferior a la mitjana de casos de la setmana passada, quan n'hi havia vora 400. Però cal recordar que els dilluns el nombre de contagis tendeix a ser menor pels retards en les notificacions durant el cap de setmana. S'haurà d'esperar a la resta de la setmana per a confirmar aquesta caiguda dels positius. Des de l’inici de la pandèmia ja s’han contagiat 381.570 persones.

D’altra banda, s’han comunicat 23 morts des de dissabte, huit són de residents en centres de persones majors. El total de defuncions des del començament de la crisi sanitària és de 6.873 persones

També et pot interessar

stats