La Comunitat Valenciana arriba a les 50 morts i suma 258 casos nous

En les últimes 24 hores han mort 17 persones amb coronavirus i el total de positius ascendeix a 1.363.

Distribució de casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana
Distribució de casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

L’últim balanç d’afectats pel coronavirus a la Comunitat Valenciana que ha fet la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, deixa 258 nous contagis: 107 a Alacant, 131 a València i 20 a Castelló. A més, en les últimes 24 hores s’han registrat 17 morts més, de manera que des que va començar la pandèmia han mort 50 persones diagnosticades amb el virus: 2 a Castelló, 18 a València i 30 a Alacant.

D’aquesta manera, la xifra total de positius ascendeix a 1.363: 124 a la província de Castelló, 479 a la d’Alacant i 758 a la de València. A més, hi ha dos casos importats de residents de fora de la Comunitat Valenciana.

Hi ha 476 persones hospitalitzades, 47 a la província de Castelló, 183 a la d’Alacant i 246 a València, i 84 pacients en la unitat de cures intensives. A més, 25 persones han rebut l’alta, cinc més: 1 a Castelló, 9 a Alacant, i 20 a València.

Reorganització del personal sanitari

La consellera també ha informat de les noves mesures que es faran en l’atenció primària per a garantir els torns de treball i, d’altra banda, poder assegurar els equips de substitució. Aquestes mesures, s’aniran modificant en funció de les necessitats, ha assegurat Barceló.

Així, a partir d’aquest dissabte, els usuaris del Centre de Salut de Rafalafena, a Castelló, seran reubicats als centres de Ferran el Catòlic i Illes Columbretes.

A més, com que s’han suspés les consultes no urgents, el personal del Centre d’Especialitats del Grau de València es traslladarà com a reforç a l’Hospital Clínic Universitari.

Barceló ha incidit en la recomanació que les visites als centres de salut no siguen presencials i que només hi acudisquen si és absolutament necessari.

D'altra banda, aquest dissabte es posa en marxa el web perquè els professionals mèdics es puguen incorporar a la xarxa pública sanitària, com es contempla en el decret aprovat pel Consell. Així, la consellera ha assenyalat que han sigut 1.263 els professionals que s’hi han inscrit. Es tracta de persones jubilades menors de 70 anys, o especialistes que encara no han conclòs el procés de formació.

Telefonades i visites en el web per a l’autotest

Pel que fa a les dades d'atenció telemàtica, s'han rebut 31.700 telefonades al número 900 300 555 i l'autotest en línia, disponible en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut vora 1.890.000 de visites.

Per últim, al consellera ha fet una crida a la ciutadania perquè s'eviten els viatges innecessaris, després de les imatges d'embossaments d'una de les eixides de València aquest divendres. Així, ha recordat que és responsabilitat de tots frenar la pandèmia i que només s'ha d'agafar el cotxe en casos imprescindibles.

També et pot interessar

stats