El comerç no essencial explora la jornada intensiva per a compensar el tancament avançat
La patronal autonòmica, Confecomerç, recomana sacrificar la pausa per a dinar per a minimitzar la pèrdua de vendes.
Els establiments comercials estrenen aquest dijous l'horari de tancament anticipat a les 18 hores i improvisen fórmules per a adaptar-se al nou escenari.
Confecomerç, la patronal autonòmica, suggereix els associats que adopten la jornada intensiva, l'horari europeu, i valoren sacrificar la pausa del migdia per a compensar la pèrdua de vendes, si poden anticipar-la a través de la cita prèvia. El resultat és incert, ja que entre setmana la majoria de les vendes es concentren, precisament, en l'últim tram de la vesprada.
Judith Pellejero, la gerent de Don Félix, una botiga de vestits de boda del centre històric de València, optarà per una fórmula similar: atenció amb cita prèvia si cal, en horari de dinar, i caps de setmana intensius, sense parar des de les 10 a les 18 hores.
“Si el tancament anticipat és per un breu període de temps podrem aguantar, però si es manté, perillem molts”, assegura Pellejero, representant d'un sector en què plou sobre banyat: la tercera onada ha frenat en sec la tímida recuperació de les cerimònies que havia activat la campanya de vacunació.
El rellotger José Sánchez, un altre supervivent del comerç del centre històric de València, no té encara la decisió presa. Anirà experimentant amb els horaris al llarg de la setmana per a veure quin s'adapta millor al seu cicle de vendes.
“No sabem si tancar o no al migdia o avançar la pausa de dinar i obrir un poc més prompte de vesprada” raona Sánchez, qui ja tractava d'adaptar el seu negoci a la menor itinerància de clients que va causar, fa dues setmanes, l'orde de tancament anticipat dels bars i restaurants a les 17 hores.
“Des de llavors ací no passa ni una ànima, fa por. Tot i que ara tanquem a les sis de la vesprada, la cosa ens venia afectant d'abans”, s'ha lamentat Sánchez als micròfons d'À Punt.