Cervell Actiu: propostes per a estimular els malalts d'Alzheimer

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València difon activitats en línia durant el confinament.

L'objectiu és ajudar les famílies que es troben a casa amb un malalt d'Alzheimer
L'objectiu és ajudar les famílies que es troben a casa amb un malalt d'Alzheimer / AFAV

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV) ha creat en el seu web la secció Cervell Actiu, que recull activitats d'estimulació cognitiva i física per a persones amb la malaltia d’Alzheimer. L'objectiu és ajudar les famílies que es troben a casa amb un malalt aquests dies de confinament per la Covid-19 perquè puguen continuar treballant aquesta àrea.

La presidenta d'AFAV, Ana María Ruiz, explica que la iniciativa va sorgir quan la Generalitat i l’Ajuntament de València van dir que havien de tancar els centres de dia. “El nostre treball és assistir i ajudar les famílies i, des de casa, continuem treballant perquè la seua qualitat de vida no disminuïsca en la mesura que siga possible”, explica.

Segons assegura, Cervell Actiu “ha sigut molt ben acollit per les famílies dels usuaris que ja l'estan utilitzant”. Amb aquests exercicis, els familiars tenen una eina molt útil per a poder interactuar amb els malalts, ja que ells per si mateixos no tenen capacitat per a fer aquesta mena d’activitats.

La secció Cervell Actiu recull activitats similars a les que els usuaris d'AFAV realitzen diàriament als centres de Benicalap i Elaia, si bé ara els haurà de guiar un familiar. És una pàgina web a la qual tothom pot tindre accés. Hi ha tota classe d'exercicis: cognitius, físics, lúdics i de musicoteràpia. A més, es pot treballar de manera escrita i oral.

Vídeo contagiant somriures

A més, l'equip d'AFAV ha preparat un vídeo amb frases motivadores per a animar totes les persones que estan a casa aquests dies a causa de la crisi del coronavirus. Es planteja, de fet, com un homenatge a les persones que aquests dies cuiden dels altres. En el vídeo han col·laborat el grup valencià Spyplane, que també ha llançat la seua frase motivadora, i el grup Bombai, que ha cedit la cançó Solo si es contigo de manera desinteressada.

També et pot interessar

stats